04-05-09

Het skeelerweekend van 1 en 3 mei 09


Stijn010509

Tijdens het afgelopen lange weekend werd er geskate op 1 mei in Evergem en op 3 mei in Tienen. Heel wat grotere renners trokken ook naar Nederland (Heerde) voor een internationale wedstrijd daar, dus in Belgïe waren enkel de kleintjes goed vertegenwoordigd. Het aantal miniemen meisjes ligt dit jaar echt aanzienlijk hoger en dat levert spannende wedstrijden op.
Op 1 mei was het weer net iets te goed, zodat half België besloot de kust op te zoeken met urenlange files tot gevolg. De wedstrijd werd een uur uitgesteld maar zelf dat was niet voldoende om alle REKO-renners ter plaatse te krijgen. Volgend jaar dus: allemaal de expresweg verlaten bij de afrit Stekene en de parallelle weg gebruiken! De aanwezigen genoten van de zon en de piste, met een aantal Oost-Vlaamse kampioenstitels voor REKO tot gevolg en nog een heleboel podiumplaatsen.
 
Op 3 mei werd dan het 2e deel van een nationale wedstrijd gereden in Tienen. Het was een pak kouder, maar de regen bleef uit en al bij al was er een mooie opkomst. De pré-miniemen kregen nog eens de kans hun kunnen te laten zien en Emily en Yorick deden dat schitterend. Ook onze nieuwe miniemen en pupilllen (Kato, Imke en Lies) hebben veel vooruitgang gemaakt: volhouden dus! Het leuke aan deze wedstrijd was dat reeksen werden samengevoegd zodat de renners eens andere tegenstanders hebben, en dat levert toch wel extra spanning. Bijvoorbeeld Lore die als enige van de pupîllen meisjes de jongens (met Stijn en Jens) kon volgen. Ellen slaagde er in als eerste over de meet te komen op de 4000m kadetten/scholieren meisjes en jongens samen en is dus duidelijk in topvorm. Volgende week volgt de tweedaagse van Mechelen: dichtbij dus allen daarheen!

Uitslagen op www.rekozemst.be


11:14 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-03-09

Huldiging kampioenen stad Mechelen

Vrijdag 21 maart vond de jaarlijkse kamioenenhulde van de stad Mechelen plaats. REKO telt niet zoveel bewoners van Mechelen, maar met 3 Belgische kampioenen (Dieter, Nymphe en Stijn) en één provinciale (Hanne) mochten ze toch weer een mooi aantal bekers in ontvangst nemen van burgemeester Bart Somers.
 
huldigging mechelenbis
Gaby
 
Op de Vlaamse Kapioenschappen indoor 2009 vond er op de laatste wedstrijddag de prijsuitreiking plaats.  REKO heeft het uitstekend gedaan en behaalde: 5 van de 8 titels!

pupjongenscadmeisjes

minjongens

cadjongensscholjongens
14:04 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-03-09

indoor Tienen 1 maart 2009

Lorecadetten meisjes

Na de toch wel vermoeiende week in Leuven (clinic met Renee Hildebrand) vond een beperkt groepje Rekootjes de weg naar de eerste editie van de Nationale indoor in Tienen, zondag 1 maart.
Naar vaste gewoonte reden alle Rekootjes een verdienstelijke wedstrijd, toch was er één echt hoogtepunt .... ons Lore reed bij de pupillen meisjes voor de eerste maal naar het hoogste schavotje toe: proficiat meid (nu blijven trainen hé).
Ook het podium bij de cadetten meisjes mocht gezien worden: drie maal REKO met Ellen, Nymphe en Tiana.

Yorick

Yorick in volle strijd.
UITSLAGEN REKO LEDEN
Miniemen Meisjes                     Miniemen jongens
7. Vandeuren Imke                             7. Vennix Wouter
8. Bisschops Emely                             8. Vandam Yorick
10. Dendooven Kato
Pupillen meisjes
1.Dendooven Lore

Cadetten meisjes
1. Van de Catsye Ellen
2. Keuleers Nymphe
3. Troch Tiana

22:21 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-02-09

internationale wedstrijd 21-22 februari 09

 

Ertvelde09bis[1]

Dit weekend waren we weer met een kleine groep vertegenwoordigd op de internationale wedstrijd te Ertvelde.

5 eerste plaatsen werd werd er verreden door Karel, Stijn, Nymphe, Arno en Kevin. Julie, Dieter, Vicky en Anke wisten een podiumplaats te bemachtigen. Alle andere reden een verdienstelijke wedstrijd.

Miniemen meisjes                            Cadetten jongens
Vandeuren Imke 7de                        Bailly Arno 1ste
Houben Lotte 12de                          Geeraerts Dieter 2de
Dendooven Kato 13de

Miniemen jongens                            Scholieren meisjes
Lauwers Karel                                 Jacobs Vicky 3de
Vandam Yorick 4de

Pupillen meisjes                               Scholieren jongens
Bailly Julie 2de                                 Bailly Kevin 1ste
Dendooven Lore 5de

Pupillen jongens                               Juniors-seniors Dames
Desmet Stijn 1ste                             Vos Anke 3de

Cadetten meisjes                              Juniors-seniors heren
Keuleers Nymphe 1ste                        Van Praet Wannes 4de
Troch Tiana 11de

16:25 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-09-08

Weekend van 13 - 14 september

De dagen worden al wat korter, maar in september wordt nog veel geskeelerd in Vlaanderen. Afgelopen weekend begon met de maneblussertrofee in Mechelen. Het vroege beginuur en de voorspelde regen schrokken gelukkig niet alle renners af. voor de wegkoers 's morgens was de zon zelfs van de partij. Deze koersen telden bovendien nog als provinciaal kampioenschap van Antwerpen, en REKO telt toevallig enkele leden die net nog tot de provincie Antwerpen behoren: Nymphe Keuleers en Dieter Geeraerts werden provinciaal kampioen bij de pupillen, Hanne Desmet bij de kadetten meisjes.
Na de middag werd het natter, maar de koersen werden dapper verdergezet. Omdat er reeksen samen reden, was er toch nog wat animo. Zo was Nymphe duidelijk sterker als de pupillen jongens op de langere afstanden, maar op 200m werd het een jump tussen Dieter en Stijn (die uiteindelijk de winnaar werd).
Zondag was er vollop zon voor de straatkoers in Hombeek, en dus een iets groter deelnemersveld. Bij de pupillen bleek er zoveel volk (14 meisjes en 6 jongens) aan de start dat de meisjes en jongens op 1 ronde zelfs apart moesten rijden. De resultaten lagen over het algemeen in de lijn van de verwachtingen (want voor de uitslag werden de reeksen weer uit mekaar getrokken). Julie Bailly en Florian Van Den Saffele zijn overgegaan naar de pupillen en daar hebben ze wel meer concurentie, maar ze deden dat toch schitterend. Ikzelf heb aan den lijve ondervonden dat de liefhebbers (waaronder REKO'ers Alain Van De Catsye en Anja Decoster) echt snel rijden (nl. netjes 2X zo snel als ikzelf). Hopelijk mogen we de volgende weken ook weer op wat medewerking van de weergoden rekenen en kunnen we het buitenseizoen is schoonheid eindigen. Er zijn nog een aantal racen de komende weken dus allen daarheen! En zeker en vast de 2-daagse van REKO Zemst op 11 en 12 oktober niet vergeten.

pupbis


22:29 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-07-08

Reko renners in Haulerwijk en Wolvega

 

Het is al een tijdje geleden dat er iets verschenen is. Sinds de vorige post is er de laatste tijd niet veel gebeurd. Alleen onze geselecteerde renners, Wannes, Sander en Anke zijn vertrokken naar Denemarken waar ze zullen deelnemen aan de Europese kampioenschappen voor juniors van 5 juli t/m 12 juli. Sommige van onze overige renners zijn het weekend van 27-28-29 juni gaan rijden in Nederland nl. in Haulerwijk en Wolvega. Hier volgt een kort verslagje: De internationale 3-daagse in Haulerwijk-Wolvega was weer eens erg gezellig. Voor de renners blijkt het samen kamperen soms belangrijker dan de koersen zelf. Dit jaar was het weer een tikkeltje beter, zodat we geen eendjes hadden tussen onze tenten, maar echt missen deden we ze niet. Terwijl Zandvoorde z'n renners verwent in mooie mobilhomes en caravans is REKO toch vooral een tentenclubje. Blijkbaar slapen de matjes niet zo slecht want REKO slaagde er weer in prachtige plaatsen bijeen te skaten. De Nederlanders zijn dan wel veel groter, maar daarom niet veel sneller! Voor onze benjamin Lotte (pupillen 4) werd het hevigst gesupporterd en dat hielp want ze werd 3e (en een 2e plaats had er duidelijk ook in gezeten). Nymphe stal de show bij de pupillen 2, terwijl Margo en Lore dapper het hoge tempo probeerden te volgen. Voor Dieter en Stijn waren de concurrenten net iets te sterk (en te groot), maar op korte afstanden waren ze hen wel de baas. Bij Vicky en Ellen zagen we enkel Belgen aan de top, en was de uitslag dus niet echt verassend. In de ploegenkoers reed REKO 1 (Nymphe, Vicky en Ellen) vlot naar winst bij de pupillen 1 (onze cadetten). REKO 2 "de kleintjes" met Stijn en Dieter en als gast Nicolas Klein (Heverlee), werd toch nog 5e (van de 7) tussen een heleboel Nederlandse reuzen (eveneens cadetten). En “last but not least”, Kathy en Alain reden al hun wedstrijden onder luid gesupporterd van de REKO-renners.

groep1bisbegeleidersbis

16:07 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

 

groep1bis

 

begeleidersbis

 

Het is al een tijdje geleden dat er iets verschenen is. Sinds de vorige post is er de laatste tijd niet veel gebeurd. Alleen onze geselecteerde renners, Wannes, Sander en Anke zijn vertrokken naar Denemarken waar ze zullen deelnemen aan de Europese kampioenschappen voor juniors van 5 juli t/m 12 juli.

Sommige van onze overige renners zijn het weekend van 27-28-29 juni gaan rijden in Nederland nl. in Haulerwijk en Wolvega.

 

Hier volgt een kort verslagje:

 

De internationale 3-daagse in Haulerwijk-Wolvega was weer eens erg gezellig. Voor de renners blijkt het samen kamperen soms belangrijker dan de koersen zelf. Dit jaar was het weer een tikkeltje beter, zodat we geen eendjes hadden tussen onze tenten, maar echt missen deden we ze niet. Terwijl Zandvoorde z'n renners verwent in mooie mobilhomes en caravans is REKO toch vooral een tentenclubje. Blijkbaar slapen de matjes niet zo slecht want REKO slaagde er weer in prachtige plaatsen bijeen te skaten. De Nederlanders zijn dan wel veel groter, maar daarom niet veel sneller! Voor onze benjamin Lotte (pupillen 4) werd het hevigst gesupporterd en dat hielp want ze werd 3e (en een 2e plaats had er duidelijk ook in gezeten). Nymphe stal de show bij de pupillen 2, terwijl Margo en Lore dapper het hoge tempo probeerden te volgen. Voor Dieter en Stijn waren de concurrenten net iets te sterk (en te groot), maar op korte afstanden waren ze hen wel de baas. Bij Vicky en Ellen zagen we enkel Belgen aan de top, en was de uitslag dus niet echt verassend. In de ploegenkoers reed REKO 1 (Nymphe, Vicky en Ellen) vlot naar winst bij de pupillen 1 (onze cadetten). REKO 2 "de kleintjes" met Stijn en Dieter en als gast Nicolas Klein (Heverlee), werd toch nog 5e (van de 7) tussen een heleboel Nederlandse reuzen (eveneens cadetten). En “last but not least”, Kathy en Alain reden al hun wedstrijden onder luid gesupporterd van de REKO-renners.

 

15:06 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |