01-09-09

Maanblusserstrofee

 

ploegbis

Het na-seizoen is begonnen dus de komende weken wordt er weer veel geskate. In Mechelen was REKO aanwezig met het grootste aantal deelnemers en won daarmee de wisselbeker. Naast een nationale wedstrijd telden de koersen ook voor het Antwerps provinciaal kampioenschap (piste en weg) en REKO telt toch een aantal renners uit die provincie. Emmanuel mocht als eerste (op zijn eerste wedstrijd) op het hoogste schavotje en daarna deden ook Stijn, Nymphe, Dieter en Joy hetzelfde. Ook voor de volledige wedstrijd vielen heel wat REKO-ers in de prijzen, eigenlijk teveel om op te noemen. Goud was er voor Julie, Nymphe, Stijn, Dieter en Vicky. Bij de pupillen miesjes was zelfs heel het podium REKO (Julie, Paulien en Lore). Het grappigste moment (volgens mij toch) was de 500m bij de cadetten meisjes die vanop de verkeerde startlijn begon. Na 1 ronde vroeg Hanne dus aan Stien: hoeveel ronden rijden wij eigenlijk? Waarop de koersrechters hun fout inzagen en de koers stillegden: volgende keer op voorhand bedenken hoeveel ronden je moet rijden! De wedstrijd werd afgesloten met enkele aflossingen, en REKO had hier echt veel teams aan de start, die het beste van zichzelf gaven. Een geslaagde wedstrijd dus tot de volgende keer.
 
Gaby 

11:36 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-08-09

6-uren aflossingwedstrijden

fotocollage rollonbis

Zaterdag 15 augustus trokken we met een aantal leden naar Diepenbeek. Daar konden we meedoen aan een aflossingswedstrijd voor de ploegen. Ouder dan 16 jaar konden zich inschrijven voor de 6 uren aflossing per ploeg met 5 man. Reko had 2 ploegen: Reko 1 bestond uit: Van Praet Wannes, Decoster Anja, Van Praet Suzanne, Dedeurwaerder Audrey en Van Praet Lotte. Reko 2: van Eeden Peter, Van de Catsye Alain, Heinzel Bruno, Decoster Arnold en Van Damme Marie Claire. De 1ste ploeg werd 3de en onze 2de ploeg werd 10de. Het werd een leuke en sportieve namiddag, een keer iets anders met de competitie en de recreatie leden tesamen.

Dan hadden we nog onze jonderen. Daar hadden we ook 2 ploegen ingeschreven. De 1ste ploeg bestond uit: Van de Catsye Ellen, Keuleers Nymphe, Dendooven Lore, Houben Margo en Devos Laura. Onze allerkleinsten vormden een 2de pleg met  namelijk Van deuren Imke, Keuleers Xanthe, Kato Dendooven en Lotte Houden. Zij moesten gedurende 3 uren proberen om zoveel mogelijk rondjes te rijden van 2km600. De 1ste ploeg slaagde erin van 30 ronden bij elkaar te rijden en werden zo 1ste. De ploeg 2de jeugdploeg kon 20 ronden rijden en werden hiermee 3de.

Het was een geslaagde namiddag en een keer iets anders.

arnoldbisanjabisaudreybis

briefingbisbriefing1bisbriefing2bis

Ellenbisetenbisimkebis

jeugdbislorebislottebis

oudersbispauze1bissuzannbis

volwassenenbiswalterbis

voor keuleersbisvoor lottebiswannesbis

xanthebisvoor keuleersbisvoor imkebis

 

 

 

 

15:50 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

EK 2009

collage

De deelnemers aan het EK voor seniors en jeugd zijn terug thuis. De Belgen hebben het zeer goed gedaan.

 

Wat onze REKO-deelnemers betreft: Anke heeft een aantal top-10 plaatsen, maar enkel Vicky heeft op het podium gestaan (brons ploegenkoers op de piste). Kevin kon geen ploegenkoers rijden (want ze wareb maar met 2) dus bleef zijn deelname beperkt tot zo lang mogelijk meegaan (dat heb je als eerstejaars). Hij zat toch al in de finale van de afvalling, en volgend jaar kan het alleen maar beter worden. Wannes die gereden heeft in de marathon en daar tenslotte in dienst van de ploeg gereden en dan ook de eindspurt kon aantrekken.

13:56 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-07-09

Grote Prijs van Vlaanderen

 

ZRCploegenvoostelling1

Nog een nabeschouwing van 3 dagen koersen in Zandvoorde:
 
 
REKO was vrij goed vertegenwoordigd, en de meesten hadden er echt zin. Zandvoorde is toch één van de hoogtepunten van het jaar. De eerste koersen verliepen voor sommigen wat minder goed: enkele renners waren net terug van kamp (Hanne) of vakantie (familie Lauwers), of voelden zich niet 100% (Nymphe). Arno viel redelijk hard en moest afhaken met 2 pijnlijke kniën. In de druk bezette reeksen werd heel wat geduwd en getrokken, maar ook de andere reeksen bleven niet gespaard en dat werkte wel demotiverend (een pluim voor de scheidsrechters die echt wel allert waren met o.a. 2 declasseringen bij de pupillen jongens tot gevolg). Bovendien verloren Stijn en Dieter (en Nymphe gedeeltelijk) hun evenwicht in het geduw, gelukkig zonder teveel erg, maar Stijn nam wel de helft van de Belgische delegatie pupillen jongens mee in zijn val: de rode-kruistent zat eventjes eivol!  De motiverende 'commentator-van-dienst' deed zijn werk uitstekend en zeker voor Stijn was dat een reden om te blijven aanvallen. 
 
Toch zagen we de eerste dag ook al schitterend werk van Ellen (uiteindelijk 2e bij de scholieren dames) en Wannes (uiteindelijk 3e bij de senioren). Imke reed al haar korte afstanden sterk en moet enkel nog aan haar uithouding werken, ze eindigde op een mooie 5e plaats. Niet alleen diegenen die streden voor een podiumplaats waren de moeite om te volgen. We zagen enkele spannende achterhoede-gevechten van Kato en Lotte bij de miniemen meisjes en van Yorick en Edward bij de miniemen jongens.
 
Uiteindelijk kon REKO op de laatste dag nog wat extra uit z'n mouw schudden. Nymphe won op schitterende wijze de afvalling bij de cadetten en Julie deed zowaar hetzelfde bij de pupillen meisjes (en werd daarmee nog 3e in het eindklassement). Ook Karel was weer wat uitgerust (of waren het de nieuwe wielen?) en reed naar een 2e plaats (3e in het eindklassement). Voor de ploegenkoersen had REKO enkel meisjes (door het wegvallen van Arno): Nymphe, Hanne en Ellen moesten het in de reeksen opnemen tegen 2 sterke Duitse teams, en het zou hen gelukt zijn ook als...ze juist geteld hadden. De bedoeling was natuurlijk dat Ellen de laatste 2 ronden nog wat goed kon maken, maar het was Hanne die die klus moest klaren (tegen scholieren dames) en dat lukte natuurlijk niet zo goed.
De zon was het hele weekend ruim aanwezig, en het aantal renners in de hogere reeksen lag aanzienlijk lager dan gewoonlijk (waarschijnlijk door het EK volgende week). Daardoor waren de wedstrijden tijdig afgelopen en kon iedereen moe, gebruind en al-dan-niet tevreden naar huis.
 
En nu allemaal duimen (en supporteren) voor onze EK deelnemers volgende week: Kevin, Vicky, Anke en Wannes!!!
 
 
Gaby

16:29 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-07-09

Internationale wedstrijd Brugge 4 - 5 juli

 

ploeg WED Bruggebis1

Blijkbaar begint de wedstrijd-moeheid zich meester te maken van de renners, want de internationale tweedaagse van Brugge had vrij weinig bijval.Op de Brugse piste met pittige bochten reden dus weer eens veel reeksen samen. Door aanwezigheid van een handvol Britten werd het toch een internationale wedstrijd. De vrolijke commentaren en grappige recreanten wedstrijden brachten wat leven in de brouwerij. Ter afsluiting werden ploegenkoersen gereden, miniemen t/m cadetten samen, en alle groteren samen. Leuk, want zo kon (bijna) iedereen eens een echte ploegenkoers rijden. REKO 1 won die bij de jongsten met gemak. Niet verwonderlijk aangezien Dieter, Stijn en Nymphe ook de individuele koersen in hun reeksen wonnen. Ook de andere REKO teams reden een heel sterke aflossing: knap gedaan van Yorick, Imke en Caroline (REKO 3). Daarnaast nog individueel brons voor Julie en Hanne, die ook samen met Lore (REKO 2) nog een finaleplaats in de aflossing konden afdwingen.

Gaby

23:10 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-06-09

Wedstrijden in Haulerwijck en Wolvaga NED

 

pupillen

De internationale tweedaagse in Haulerwijk-Wolvega was zoals gewoonlijk een weekend skeeler-en-kampeer plezier. Het schitterende maar net niet te hete weer kwam de sfeer natuurlijk ten goede. In de meeste reeksen waren behoorlijk wat renners (bijna uitsluitend Nederlanders en Belgen) en dat leverde spannende wedstrijden, waarbij het vaak tot zondagnamiddag duurde voor de uiteindelijke overwinning beslist was. Bij de groteren zag je al heel wat tactische spelletjes, en soms schitterende samenwerking. Zoals zo vaak deden vooral de kleinste REKO’ers het goed (daar is ook iets minder concurrentie natuurlijk): overwinningen voor Lotte, Karel en Julie en zilver voor Stijn. Bij de groteren waren het vaak de Nederlandse blokken die het haalden van de Belgische individuen (tja, REKO heeft natuurlijk in geen enkele reeks veel renners), maar toch een mooie 3e plek voor Anke en Arno. Als afsluiting op zondag werd er een ploegenkoers (vanaf kadet) gereden. REKO probeerde al z’n renners eens te laten proeven van de ploegenkoers waardoor er heel wat een reeks hoger reden en dus niet voor de overwinning in aanmerking kwamen. Anke en Stijn werden in ‘gemengde’ ploegen ondergebracht (bij Stijn zelfs internationaal). Uiteindelijk was de beste prestatie een derde plaats voor Vicky-Ellen-Hanne, die tijdens de wedstrijd toch ook een aantal keren op kop kwamen.

Volgens een heel aantal renners was het leukste van dit weekend echter het grote waterpistolen gevecht (met uiteindelijk ook emmers en flessen en dus zeer veel water) en de hele kamping-sfeer met BBQ en pizza’s…wie erbij was komt volgend jaar zeker terug!  

 

Een selectie foto’s volgen op http://www.flickr.com/photos/gabyskating/,

11:08 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-06-09

Beker Frans Claes Wilrijk 14 juni

 

cadbis

Voor de grote prjis Frans Claes was Frans Claes zelf aanwezig, maar de voorspelde zon niet. De meisjes waren in redelijke aantallen aanwezig, maar de jongens waren dungezaaid: 1 miniem, 1 kadet en een 7-tal pupillen. Bij de liefhebbers was het net omgekeerd en waren de heren dan weer duidelijk in de meerderheid. De piste blijft goed bereidbaar, zelfs in de regen, dus de wedstrijden werden snel afgewerkt en om 15h30 was het allemaal al afgelopen. Een aantal REKO-ers mocht met de beker naar huis waaronder ook een duidelijk apetrotse Yorick (eigenlijk nog preminiem) . Verder de gewone gezichten, goud voor Nymphe, Ellen en Julie, knappe 2e plaatsen voor Margo, Joy (ons tijdelijk lid van de Wilrijkse shorttrackclub) en Hanne, en een 3e plaats voor Carolien. Proficiat allemaal en nu goed kuisen want anders gaan de wieltjes klemmen!

yorickbispupillenbis
scholbis
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Uitslagen:
 
LIEFHEBBERS DAMES 2e Manche BK

 

NR

NAAM+VOORNAM

CLUB

K1

K2

TOTAAL

PL

48

MAES SANDRA

FTM

1

1

2

1

40

SLEMBROUCK MARIEKE

STE

2

2

4

2

44

DECKMYN GABY

RRZ

3

3

6

3

 

LIEFHEBBERS HEREN 2e Manche BK

NR

NAAM+VOORNAM

CLUB

K1

K2

TOTAAL

PL

84

Stevens Juhanni

ITB

1

2

3

1

73

Ceulemans Wim

KMW

3

1

4

2

59

Vandesteene Frank

ITB

2

3

5

3

64

Van Rhee Jan Roel

RST

4

4

8

4

61

Blanckaert Frederik

ITB

5

6

11

5

63

Boon Gery

KMW

8

5

13

6

75

Van den Bosch Nick

RST

6

7

13

7

70

Meel Sander

FTM

7

8

15

8

57

Heinzel Bruno

RRZ

9

9

18

9

49

Decramer Yves

STE

10

10

20

10

 

SCHOLIEREN MEISJES

NR

NAAM+VOORNAM

CLUB

K1

K2

TOTAAL

PL

50

Van de Catseye Ellen

RRZ

1

1

2

1

55

Van Vlierberghe Joy

RRZ

2

2

4

2

CADETTEN JONGENS

NR

NAAM+VOORNAM

CLUB

K1

K2

TOTAAL

PL

66

Dirix Robin

RST

1

0

1

1

CADETTEN MEISJES

 

NR

NAAM+VOORNAM

CLUB

K1

K2

TOTAAL

PL

16

Keuleers Nymphe

RRZ

1

1

2

1

8

Desmet Hanne

RRZ

3

2

5

2

18

Vanhoutte Stien

ZRC

2

3

5

3

19

Troch Tiana

RRZ

4

4

8

4

24

Decramer Cathiana

STE

5

5

10

5

15

Coszack Nikki

FTM

6

6

12

6

PUPILLEN JONGENS

NR

NAAM+VOORNAM

CLUB

K1

K2

TOTAAL

PL

32

Medard Indra

ZRC

1

1

2

1

28

Danneel David

ZRC

2

2

4

2

46

Lemmens Timo

RST

3

3

6

3

37

Vanhoutte Lars

ZRC

5

4

9

4

45

Vanhove Tibo

RST

4

6

10

5

42

Vanhooren Stan

ZRC

6

5

11

6

39

Dirix Pieter

RST

7

7

14

7

31

Vanhooren Fre

ZRC

8

8

16

8

PUPILLEN MEISJES

NR

NAAM+VOORNAM

CLUB

K1

K2

TOTAAL

PL

95

Bailly Julie

RRZ

1

1

2

1

98

Houben Margo

RRZ

2

2

4

2

89

Van Relegem Carolien

RRZ

3

3

6

3

85

Decramer Caitlin

STE

4

4

8

4

99

Vanhove Yoni

RST

5

5

10

5

MINIEMEN JONGENS

NR

NAAM+VOORNAM

CLUB

K1

K2

TOTAAL

PL

19

Vandam Yorick

RRZ

1

1

2

1

MINIEMEN MEISJES

NR

NAAM+VOORNAM

CLUB

K1

K2

TOTAAL

PL

71

Van Kerckvoorde Evelien

STE

1

1

2

1

56

Braem charelle

RST

3

2

5

2

67

Coszack Lynn

FTM

2

3

5

3

62

Vandeuren Imke

RRZ

4

4

8

4

64

Dirix Katrien

RST

7

5

12

5

63

Vanhove Inse

RST

6

6

12

6

66

Houben Lotte

RRZ

5

7

12

7

07:51 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |