18-01-10

Eerste manche VK indoor

Een beetje onzeker (wegens erg weinig getraind) stonden de REKO-renners gisteren aan de start in Duffel. Zowieso is de eerste wedstrijd van een nieuw seizoen moeilijk te voorspellen omdat zoveel renners van reeks veranderen. Voor diegene die 2e jaars worden is het dit jaar de kans om zich te laten zien. Kato, Julie, en vooral Tiana (met een schitterende tijdrit) lieten die kans niet voorbijgaan. Diegene die een categorie hoger rijden hebben het dan weer een stukje moeilijker. Bij de eerstejaars dingen Ellen en Stijn toch duidelijk mee voor de eindoverwinning (al is dat voor Stijn niet zo moeilijk aangezien enkel Dieter 2e jaars is). De zaal was erg glibberig (al leek een juiste wielkeuze daar ook zijn invloed op te hebben) en er volgen nog 3 manches, dus er kan nog heel veel gebeuren. Allicht wordt het nog spannend want in de meeste reeksen was er niet echt een dominante renner. Opvallend was toch ook de sterke opkomst van Tienen en Evergem. Hopelijk kan er de komende weken wat meer getraind worden en staat REKO volgende keer nog sterker om de opkomende concurrentie aan te kunnen.

Volgende week volgt de finale van het Vlaams-Brabants jeugdcriterium, de 2e manche van het Vlaams kampioenschap is op 7/2 in Brugge.

Gaby

 

 

10:24 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-01-10

Schaatsen in Leest

Door de aanhoudende vrieskou was het weer eens niet mogelijk op de piste te trainen en dus trok een groepje enthousiaste skaters dibsdag naar de schaatsbaan in Leest. Ik was er niet, maar de ingesuurde foto's (http://www.flickr.com/photos/gabyskating/) laten duidelijk een vrolijke bedoening zien!

Gaby

09:49 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-01-10

sneeuw & ijs

De laatste weken is het wegvallen van de wekelijkse zaaltrainingen een serieus probleem gebleken. In November en december was het aan't regenen of moest iedereen studeren en nu ligt de piste er weliswaar mooi maar totaal onbruikbaar bij.

Gelukkig konden we toch een paar keer binnen trainen in Muizen of Tienen (provinciale training) maar het is zeker niet overdreven om te zeggen dat de REKO renners minder goed zijn voorbereid op de indoor-wedstrijden als gebruikelijk.

Daarom aan alle REKO-renners: laat de moed niet zakken! Binnenkort zal't wel dooien. Doe allemaal mee aan de indoor-wedstrijden (dan sta je toch nog eens op wieltjes) de komende weekends. De resultaten zullen miscchien niet evengoed zijn als vorig jaar, maar we weten allemaal hoe dat komt (onze zaal is in verbouwing en dus de hele winter niet beschikbaar).

Deze woensdag toch nog 1 training indoor en zondag allen naar Duffel voor het eerste deel van het Vlaams kampioenschap.

 

Gaby

 

 

 

11:07 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-12-09

Indoor wedstrijd 6/12 Heverlee

Het is even geleden, maar het paswoord is doorgegeven en dus wordt de blog nieuw leven in geblazen.

Zondag kwamen de kleintjes van REKO Zemst naar Heverlee voor de 2e manche van het Vlaams-brabants indoor jeugdcriterium. Op de gladde vloer van Heverlee hadden de thuis-rijders duidelijk enig voordeel. Dat weerhield Emily (preminiemen), en Lore (pupillen) niet van vlotte overwinningen in hun reeksen. Een aantal REKO-renners kwam voor het eerst de echte wedstrijdsfeer opsnuiven, en ze deden het voortreffelijk. Proficiat Lisa, Katja, Sophie en Robin. Een beetje spannender was het tussen het trio Lien, Margo en Caroline, waarbij Lien toch net de sterkste bleek na Lore. Tot slot was er een duel voor de eer (elk wint zijn eigen reeks) tussen Stijn en Nymphe, die op de ijsgladde vloer door schaatser Stijn werd gewonnen, mits een manoeuver dat op't schaatsen allicht een diskwalificatie had opgebracht. De volgende (en laatste) wedstrijd van deze reeks is op 20/12. Hopelijk zijn er dan weer wat meer kadetten en pupillen omdat ze geen examens meer hebben. De opkomst van de kleintjes was dan weer voortreffelijk, met als grootste groep de miniemen meisjes (12 renners).   

Enkele foto's op: http://www.flickr.com/photos/gabyskating/

Gaby

13:49 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-09-09

Vosselaar 27 september 2009

 

 

Verslag Beker Frans Claes

27 september 2009

Onder een stralende zon namen we afscheid van het buitenseizoen. Zoals altijd in Vosselaar veel afwisseling, leuke parcours (zelfs over een skateramp) en om te eindigen nog wat 'losse wedstrijdjes' tussen renners uit verschillende reeksen. Af en toe gingen er wel renners tegen de vlakte, want de bochten waren weer erg scherp, maar iedereen reed z'n wedstrijd toch uit.

Naar goede gewoonte was Frans Claes aanwezig om achteraf zijn bekers uit te delen. In Vosselaar wordt niet getreuzeld, dus amper 2 uur later kon iedereen tevreden weer naar huis met een beker of wat welverdiende centen.

Alle uitslagen van Vosselaar...

 

12:51 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-09-09

Internationale wedstrijd 12 - 13 sept 2009 te Zemst en Hombeek

 

 

preminiem

 

REKO organiseerde de laatste internationale wedstrijd van het seizoen, en gelukkig konden we heel wat renners verwelkomen, zelfs een mooie delegatie Indiërs. REKO had natuurlijk het thuisvoordeel, en zeker op de piste is dat wel belangrijk. REKO deed het dan ook schitterend (zie uitslagen). Om de wedstrijden wat spannender te maken werden er premiekoersen gehouden, zodat de renners konden kiezen tussen rijden voor het geld, of voor de premies (of allebei natuurlijk). Inderdaad bleek dat wie voor het geld ging vaak achteraf in de uitslag wat plaatsen kwijtspeelde, met uizondering van Karel, Dieter en Stijn die alles binnenrijfden. Naast die 3 heren bleken ook Julie, Nymphe en Kevin de sterksten in hun reeks. Vicky kon zich na een vermoeiende EK toch nog een 3de plaatsen veroveren bij de schoileren meisjes.
 
Maar onze gevestigde waarden mogen zeker niet op hun lauweren rusten want o.a.  Lien en Tiana kwamen aardig opzetten. Maarten en Kato gaan volgend jaar zeker nog van zich laten horen (als die 'groten' eindelijk pupil worden). Ellen en Arno rijden nu al als scholier en Ellen deed dat weer eens schijnbaar moeiteloos (met een knappe 2e plaats als resultaat). Voor Arno was het wel echt zwaar, aangezien bij de scholieren heren ook juniors en seniors meereden, waaronder Wannes en Sander (hun tempo ligt natuurlijk te hoog voor een kadet). 
 
Voor de liefhebbers telde de wedstrijd op zondag ook als een deel van het BK, en de liefhebbers waren dus bijzonder goed vertegenwoordigd. Hoewel...de mannen zijn wel goed vertegenwoordigd, maar er is zeker nog ruimte voor dames!
 
Over 2 weken sluiten we het buitenseizoen af met het 3e deel van de beker Frrans Claes (in Vosselaar op 27 september) en daarna beginnen we aan de zaalwedstrijden.
 
Foto's IW WED Zemst en Hombeek klik hier.

12:10 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-09-09

Vlaams kampioenschap te Zandvoorde op 6 september

 

ZRCimke lotte

 

Op het VK Zandvoorde zette REKO nog maar eens zijn beste beentje voor. Misschien zijn de renners wat moe, want deze keer slechts 1 winnaar (Dieter), maar wel heel veel 2e en 3e plaatsen. Bij de miniemen jongens deed Yorick zijn uiterste best om 3e te worden, wat net niet lukte. Volgend seizoen zal hij wel van zich laten horen! Verder een knappe prestatie van de pupillen meisjes, Margo en Lore, die regelmatig kop trokken en pas de laatste ronde werden ingehaald door de favorieten. Bij de cadetten reed Dieter weer maar eens mee met de meisjes, en zoals altijd stelde hij zich dienstbaar door kop te trekken, de meisjes tussen te laten enz.: een echte gentleman (die bovendien zeker niet moet onderdoen voor de meisjes)! Ken werd 3e bij de scholieren en reed een heel deel van de wedstrijd mee met de kopgroep. Over de laatste groep, de liefhebbers, kan ik alleen maar zeggen dat ze volgens mij iets te snel en veel te lang rijden (maar dat is omdat ik het zelf nog niet kan natuurlijk). In ieder geval waren we met Alain, Bruno en ikzelf wel goed vertegenwoordigd. Vogende week onze eigen internationale wedstrijd: allen daarheen!

12:29 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |