27-09-10

Frans Claes Vosselaar

De laatste openlucht wedstrijd van het seizoen zit erop. En al leek het (zeker in Mechelen) onwaarschijnlijk, we hielden het droog. Zoals altijd was het op het pleintje in Vosselaar heel leuk, en werd er volop van de ramps genoten. Knap dat ook onze nieuwelingen daar al op en af durven! Al te veel deelnemers waren er niet, maar de racen waren wel echt spannend want op dat kleine bochtige parcours is het niet makkelijk mekaar in te halen.

REKO was het best vertegenwoordigd en liet ook weer eens zien dat ze technisch goed meekunnen. Eyerus en Sophie reden vlot naar het podium bij de préminiemen (1e en 2e). Katja bleek, als ze vooraan mocht vertrekken, die positie 5 ronden te kunnen volhouden dus volgend seizoen meer van dat, ze werd bovendien 3e in de eindstand! Verder weer knappe prestaties van Emely (1e), Abdissa(3e), Imke(1e) en Carolien(2e).

De wedstrijden zijn enkel tot kadet, dus voor Nymphe en Tiana (1 en 2 in de in de einduitslag) was het de laatste keer genieten van al de ramps (en Nymphe springt echt hoog!). Stijn (enige jongen en dus sowieso ook eerst) mag nog 1 jaar zijn sprongen oefenen en tegen dan zijn er wel nieuwe durvers om een beetje show te verkopen op het pleintje. Nymphe bleek al iets teveel kracht te hebben voor zo'n klein parcours, terwijl Stijn nog wel in de bochten kan blijven zitten: soms is klein zijn echt een voordeel. Volgend seizoen weer nieuwe reeksen en dan kunnen we van bv. Lore en Wouter ook wel mooie dingen verwachten: als je in een sterke reeks zit is 1e jaars zijn best zwaar. Foto's vanavond op Flickr (selectie) en de rest op facebook (Gaby Deckmyn). Ann was gelegenheidsfotograaf (aangezien ik op't fluitje mocht blazen) en bleek daar echt goed in. 

Gaby

 

 

 

 

 

11:21 Gepost door Marie Claire Decoster | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-09-10

Molembeek

Het was toch wel speciaal om in de hoofdstad te kunnen skeeleren. De wedstrijdskaters mochten van heel wat belangstelling genieten van toevallige passanten en omwonenden. Af en toe was het ook wel een karwei om alle passanten van het parcours weg te houden maar er zijn geen ongelukken gebeurd, mede door de hulp van EHBO-ers en politie. De wedstrijden zelf waren voor de renners best zwaar: omdat het heel scherpe bochten waren met daartussen lange rechte stukken kwam her erop neer dat telkens in de bocht afgeremd en daarna terug opgetrokken werd. Voor de toeschouwers was het echt wel fijn omdat het hele parcours zichtbaar is. Omdat alle renners moeite hadden met de bochten werd er relatief voorzichtig gereden en gebeurden er amper ongelukken. Het seizoen is zowat voorbij en er werd ontspannen en voor de fun gereden: een super afsluiter!

Toch waren er ook knappe prestaties van enkel REKO-ers die wat beter zijn in het kracht werk: overwinningen voor Dieter en Nymphe. Verder ook heel wat renners die hier extra presteerden oa. Abdissa (miniemen jongens 2e), Jens (pupillen jongens 3e), Imke (pup meisjes 2e) en Tjana (kadetten meisjes 2e). Ook Laura (miniemen meisjes) heeft al heel wat bijgeleerd en onze nieuweling Luca reed telkens prima mee tot het einde. Misschien moesten we ook maar eens een prijs voor de deelname aan de wedstrijden uitdelen. Van onze nieuwere renners waren er heel wat present en vooral onze préminiemen (Merel, Eyerus, Robin, Luca en Sophie) en miniemen (Katja, Lisa, Laura) hebben we regelmatig zien deelnemen,  met toenemend succes. Volhouden hé en van harte proficiat!

Volgend jaar hopelijk opnieuw, en met meer deelnemers!

 

Tot slot nog heel kort de REKO-deelname aan 'skate for MUCO' in Turnhout. Het bleek een rustige 25km tocht langs landelijke wegjes. Echt een aanrader voor sportieve gezinnen en jongere skaters, of oudere skaters die wel zin hebben in een babbeltje onderweg. Voor Nymphe en Stijn lag het tempo (16km/h) net iets te laag en toen ze dan eens mochten sneller rijden, reden ze prompt iedereen voorbij die de weg wist en moest de politie ze achterna op een brommer...Voor herhaling vatbaar dus, maar eerder voor miniemen-pupillen-veteranen of rustige(re) kadetten.

 

Gaby

14:37 Gepost door Marie Claire Decoster | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-09-10

Internationale tweedaagse Zemst

Onze eigen wedstrijd mag een succes genoemd worden. Met deelnemers uit Frankrijk, Engeland, Denemarken en Indïe was het ook een echte internationale bedoening. Een groot aantal REKO skaters was present, en met dan ook nog het thuisvoordeel werden mooie resultaten bekomen. Bij de préminiemen enkel meisjes aan de start, maar de spanning zat er weer in. Onze jongsten Merel, Eyerus en Sophie streden om de 3e plaats en deze keer was het Merel die het haalde. Bij de miniemen zagen we een sterke wedstrijd van Emmanuel en Abdissa die net naast het podium vielen, Emely werd 3e bij de meisjes. Julie kwam spijtig genoeg niet naar de wedstrijden in Hombeek dus was het Imke die de clubkleuren op het podium kreeg (3e) bij de pupillen, Jens slaagde daar net niet in. In de kadetten reeks was Nymphe heer en meester, Tiana knap 2e. Onze kadetten jongens moesten in 1 Deen hun meerdere erkennen, maar Dieter werd wel 2e, Stijn 3e. Ellen won bij de scholieren, Vicky bij de junioren en Hanneke bij de senioren om het plaatje kompleet te maken. Onze nieuweling, Margo, reed naar een 1e plaats bij de recreanten en hopelijk heeft ze de smaak te pakken en komt binnenkort ook als wedstrijdrenner meedoen. Maar de wedstrijd kreeg natuurlijk vooral sfeer omdat iedereen zijn beste beentje voorzette en voor elkaar supprterde. Proficiat allemaal!

Foto's zoals gebruikelijk op http://www.flickr.com/photos/gabyskating maar kijk zeker ook eens voor resultaten en foto's op http://www.skeelernet.be/index.html

intZemst2010.JPG

 

21:32 Gepost door Marie Claire Decoster | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-09-10

Coosemans en Vlaams kampioenschap

Echt terrasjesweer het voorbije weekend en dan ook een redelijke opkomst op de 2 wedstrijden. Het seizoen loopt op z'n einde en dus is de stress wat minder, wordt er al eens iets nieuws geprobeerd (grotere wielen bv.) en zijn de resultaten soms net iets anders als gewoonlijk.

Op zaterdag werden de reeksen nog eens bij elkaar of juist uit elkaar gezet en ook dat leverde een heel ander wedstrijdverloop. Onze préminiemen mochten nog eens apart rijden en Eyerus werd eerste door een zeer snel hindernisparcours. Merel, Sofie en Robin reden echter ook sterk, zodat het tot op't laatste spannend bleef. Ook Kato (2e) en Abdissa (3e) konden hun klassement verbeteren door hun technisch kunnen op het hindernisparcours. Bij de pupillen zorgden Jens (3e) en Karolien(3e) voor wat extra puntjes voor het totaal klassement. Onze kadetten mochten samenrijden met de scholieren en daarbij bleken Nymphe (1e), Dieter(2e), Tiana(3e) en Stijn(1e) alvast goed in staat om het tempo te volgen. Imke reed dan weer een schitterende aflossing met Ellen en Tiana. Ook ellen zorgde voor een volle 20 punten voor REKO (1e). Resultaat: REKO won (alweer) het ploegenklassement: PROFICIAT.

Zondag werd dan het Vlaams kampioenschap in Zandvoorde gereden. Hier werd weer in de gebruikelijke reeksen gereden en zagen we dan ook de gebruikelijke winnaars: Nymphe en Stijn zijn Vlaams kampioen en verder podiumplaatsen voor Emely, Imke (steeds mee met de kopgroep!) en Vicky. Enkele van onze toppers waren er niet bij, anders hadden we zeker nog meer behaald.

Volgend weekend is het onze eigen internationale wedstrijd en daar verwachten we toch een massale opkomst (eigenlijk zou gewoon iedereen er moeten zijn!). Op 18/9 volgt dan nog een heuse wegwedstrijd in Brussel en het wedstrijdseizoen wordt afgesloten op 26/9 in Vosselaar. Geniet er nog van want daarna is het echt buitenrijden gedaan tot volgende lente!

 

Gaby

 

 

 

13:22 Gepost door Marie Claire Decoster | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |