20-09-10

Molembeek

Het was toch wel speciaal om in de hoofdstad te kunnen skeeleren. De wedstrijdskaters mochten van heel wat belangstelling genieten van toevallige passanten en omwonenden. Af en toe was het ook wel een karwei om alle passanten van het parcours weg te houden maar er zijn geen ongelukken gebeurd, mede door de hulp van EHBO-ers en politie. De wedstrijden zelf waren voor de renners best zwaar: omdat het heel scherpe bochten waren met daartussen lange rechte stukken kwam her erop neer dat telkens in de bocht afgeremd en daarna terug opgetrokken werd. Voor de toeschouwers was het echt wel fijn omdat het hele parcours zichtbaar is. Omdat alle renners moeite hadden met de bochten werd er relatief voorzichtig gereden en gebeurden er amper ongelukken. Het seizoen is zowat voorbij en er werd ontspannen en voor de fun gereden: een super afsluiter!

Toch waren er ook knappe prestaties van enkel REKO-ers die wat beter zijn in het kracht werk: overwinningen voor Dieter en Nymphe. Verder ook heel wat renners die hier extra presteerden oa. Abdissa (miniemen jongens 2e), Jens (pupillen jongens 3e), Imke (pup meisjes 2e) en Tjana (kadetten meisjes 2e). Ook Laura (miniemen meisjes) heeft al heel wat bijgeleerd en onze nieuweling Luca reed telkens prima mee tot het einde. Misschien moesten we ook maar eens een prijs voor de deelname aan de wedstrijden uitdelen. Van onze nieuwere renners waren er heel wat present en vooral onze préminiemen (Merel, Eyerus, Robin, Luca en Sophie) en miniemen (Katja, Lisa, Laura) hebben we regelmatig zien deelnemen,  met toenemend succes. Volhouden hé en van harte proficiat!

Volgend jaar hopelijk opnieuw, en met meer deelnemers!

 

Tot slot nog heel kort de REKO-deelname aan 'skate for MUCO' in Turnhout. Het bleek een rustige 25km tocht langs landelijke wegjes. Echt een aanrader voor sportieve gezinnen en jongere skaters, of oudere skaters die wel zin hebben in een babbeltje onderweg. Voor Nymphe en Stijn lag het tempo (16km/h) net iets te laag en toen ze dan eens mochten sneller rijden, reden ze prompt iedereen voorbij die de weg wist en moest de politie ze achterna op een brommer...Voor herhaling vatbaar dus, maar eerder voor miniemen-pupillen-veteranen of rustige(re) kadetten.

 

Gaby

14:37 Gepost door Marie Claire Decoster | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.