20-08-10

Huldiging EK-deelnemers

Donderdagavond werden onze deelnemers aan het EK in Italië gehuldigd. Dat hadden Ellen van de Catsye (als eerstejaars al goud in de ploegenkoers op de weg) en Vicky jacobs, eveneens goud op de ploegenkoers en daarnaast brons oop de 1000m weg) dan ook dik verdiend. Van harte proficiat allebei, en hopelijk inspireren jullie de jongere renners om even hard ervoor te gaan. Dit weekend wordt ons eigen nieuw lokaal nog officieel ingehuldigd,  en de week daarna is er alweer een wedstrijd (fratelli): allen daarheen.

huldiging.JPG

 

Nog een paar bijkomende foto's vind je op mijn Flickr pagina: http://www.flickr.com/photos/gabyskating

07:31 Gepost door Marie Claire Decoster | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-08-10

3-daagse Zandvoorde

Hoewel er regen voorspeld was bleef de piste 3 dagen lang perfect droog: ideaal voor een wedstrijd dus! Zoals gewoonlijk in Zandvoorde was er sterke buitenlandse concurrentie. Ook veel medaillisten van het voorbij EK namen deel. We zagen dan ook bijzonder spannende wedstrijden. Alle REKO-ers zetten hun beste beentje voor, de resultaten kan je op de site van de 3-daagse vinden. Enkel Nymphe (kadetten meisjes) mocht op het hoogste treedje klimmen na een spannende tweestrijd met de Nederlandse Berber Vonk. Ook onze eerstejaars Emely (miniemen meisjes), Stijn (kadetten jongens) en Ellen (scholieren meisjes) mochten naar het podium met respectievelijk  een 4e, 4e en 3e plaats. Dat belooft voor volgend jaar! Caroline kwam jammer genoeg ten val en gaf forfait voor haar laatste wedstrijd. Ook Lore dook tegen de vlakte, maar zag het achteraf toch nog zitten om een aflossing mee te rijden met de kadetten/scholieren jongens (samen met Stijn en Josse):  super! Bij de aflossing van de meisjes werden Ellen, Nymphe en Tiana knap 4e. Verder zagen we nog Lotte en Kato bij de miniemen en Imke bij de pupillen sterk rijden. Ook Yorick en Margo, allebei toch een hele tijd buiten strijd geweest, waren van de partij en reden verdienstelijk mee: proficiat allemaal!  De wedstrijden werden vlot in 3 talen aan mekaar gepraat door Alain Van De Catsye, dat is ook een pluim waard. De conclusie is duidelijk: volgend jaar nog meer REKO-deelnemers, het is echt de meoite waard.

zandv2.JPG

 

 

22:30 Gepost door Marie Claire Decoster | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-08-10

EK skeeleren

Op het EK skeeleren hebben onze scholieren meisjes, Ellen Van De Catsye en Vicky Jacobs het uitstekend gedaan! Op de aflossing op de weg behaalden ze samen met Sandrine Tas zelfs een gouden medaille. Ook individueel  lieten ze zich opmerken: naast top-10 plaatsen haalde Vicky zelfs brons op de 1000m weg. Proficiat dames! Een mooie foto zou wel staan op deze blog...wie er één heeft mag die doorsturen!

 

 Sportweken

Tijdens de zomervakantie worden er ook sportweken georganiseerd in onze club. Enkele leden geven les, en telkens 30-50 jongeren komen zich uitleven op en naast de piste. Enkele sfeerbeelden van eind juli vind je op mijn Flickr foto pagina.

 

Gaby

18:06 Gepost door Marie Claire Decoster | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |