28-06-10

Haulerwijk-Wolvega

Naar goede gewoonte trokken heel wat Belgen het laatste weekend van juni naar de internationale wedstrijd van Haulerwijk/Wolvega. Deze keer konden de tenten en campers in Haulerwijk terecht en werd de eerste dagen op de smalle 200m piste gereden. Door het prachtige weer heerste er een echt vakantie-sfeertje en de skaters en ouders genoten van spannende wedstrijden en veel plezier naast de piste. Allerlei waveboard-varianten en éénwielsfietsen werden gretig uitgetest.

haulerwijk
Bij de jongere reeksen waren er veel deelnemers, niet enkel Belgen en Nederlanders maar ook Finnen en Denen. Toch haalden Emely, Julie en Nymphe knap zilver. Tiana reeds een paar schitterende races op het einde maar viel nog net naast het podium, net als Stijn. Bij de scholieren domineerden de Belgische dames: niet toevallig gaan ze ook naar het EK! Het leverde een 2e en 3e plaats op voor Ellen en Vicky. De junioren en senioren reeksen vielen dan weer wat tegen: de meeste toppers stuurden hun kat en het niveau was eerder wisselvallig.

De aflossingen werden op de 400m baan in Wolvega gereden. Tiana reed met de scholieren (Ellen en Vicky) naar een zilveren 'zak drop'. Lore en Nymphe deden hetzelfde bij de kadetten, met de hulp van Katrien (Heverlee). Onze jongensploeg was kansloos bij de scholieren heren: Dieter en Stijn werden in eerste instantie zelfs verzocht de piste te verlaten omdat ze er niet echt als scholieren uitzien. Arno kon toch nog voorkomen dat de ploeg gedubbeld werd.

Volgend weekend nog een wedstrijd in Brugge en daarna kunnen we supporteren voor onze EK-gangers.

Foto's zoals gebruikelijk op http://www.flickr.com/photos/gabyskating

 

Gaby

 

10:45 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-06-10

werken aan de piste

Terwijl de skaters gebruik maakten van een pauze in de wedstrijden om ijverig te studeren staken de ouders de handen uit de mouwen om de piste wat op te frissen. Een zaterdag hard werk door vele handen en de halve piste steekt in een nieuw kleedje met prachtige reclamepanelen. Sponsors voor de panelen van de 2e helft zijn nog welkom! Wie nog mogelijke sponsors weet: vraag alle info aan Walter.

piste

Komend weekend trekken dan een aantal gezinnen naar Wolvega/Haulerwijk voor een internationale wedstrijd. Voor wie het nog niet weet: samen kamperen en de hele dag rondhangen met renners van België en Nederland is super-leuk en de sfeer is telkens weer geweldig. Echt de moeite, niet enkel voor de toppers maar ook voor de minder ervaren skaters.

piste2

21:28 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-06-10

Frans Claes deel 2

Deel 2 van de beker frans Claes werd op onze eigen piste gereden. Door straatwerken arriveerden sommige renners nogal laat maar de wedstrijden werden toch stipt gereden. Er waren iets meer REKO-skaters aan de start, maar de Wilrijkse renners durfden de verplaatsing blijkbaar niet aan. Gelukkig wel een aantal Evergemnaars, 1 fratelli-skater en 2 uit Heverlee. Net voldoende voor enkele mooie wedstrijden: bij de miniemen waren ze zelfs met redelijk veel!

miniemen


Natuurlijk zette iedereen z'n beste beentje voor. Laura (miniemen meisjes) reed haar eerste wedstrijd en deed dat overtuigend en vlot: proficiat! Eyerus, Emely en Carolien waren duidelijk in form, en ook Maarten leek op weg naar een vlotte overwinning maar kwam jammer genoeg ten val in zijn 2e wedstrijd. De spannendste wedstrijden werden betwist bij de pupillen jongens. Slecht 2 deelnemers, maar onze Dean en de fratelli-renner waren heel erg aan elkaar gewaagd: super! Bij de kadetten enkel 4 dames aan de start die er duidelijk veel plezier in hadden (en da's toch het belangrijkste), waar zaten die jongens? Allemaal aan't studeren?

Voor de einduitslag is't wachten tot september, en hopelijk is dan iedereen weer van de partij.

 

Gaby

 

22:03 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-06-10

Frans Claes

Onder het welwillend oog van vroeger kampioen Frans Claes himself werden dit weekend 2 wedstrijden onder zijn naam betwist. Op zaterdag deel 1 van het jeugd criterium, op zondag de 'Grote Prijs'. Zaterdag bijzonder weinig volk (jammer!) maar wel prachtig weer en een 6-koppige delegatie van Wilrijk. Deze onervaren renners hadden het wel zwaar tegen de ervaren skaters van REKO en Evergem. Voor REKO viel vooral Tiana op die het snelst de scherpe bochten kon maken. Zij won net als Imke, Emely en Stijn (maar die was alleen). Eyerus, Merel en Sophie waren aan elkaar gewaagd en ook Robin en Lisa reden knap.

TIANA

Op zondag leek het eerst alsof het zou blijven regenen, en dat terwijl er relatief veel deelnemers waren. Gelukkig keerde het tij en hoewel de piste eerst nog glad lag kon toch vlot gereden worden. Deze wedstrijd telde eveneens als provinciaal kampioenschap van Antwerpen, voor REKO zijn Stijn en Nymphe provinciaal kampioen. De eindoverwinning en beker was enkel voor Nymphe weggelegd. Bij de miniemen jongens was het leuk een bijna-herstelde Yorick terug aan het werk te zien na een lange afwezigheid.

Enkele foto's (door Stijn genomen) op mijn Flickr site http://www.flickr.com/photos/gabyskating/

 

Gaby

 

 

22:29 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |