28-06-10

Haulerwijk-Wolvega

Naar goede gewoonte trokken heel wat Belgen het laatste weekend van juni naar de internationale wedstrijd van Haulerwijk/Wolvega. Deze keer konden de tenten en campers in Haulerwijk terecht en werd de eerste dagen op de smalle 200m piste gereden. Door het prachtige weer heerste er een echt vakantie-sfeertje en de skaters en ouders genoten van spannende wedstrijden en veel plezier naast de piste. Allerlei waveboard-varianten en éénwielsfietsen werden gretig uitgetest.

haulerwijk
Bij de jongere reeksen waren er veel deelnemers, niet enkel Belgen en Nederlanders maar ook Finnen en Denen. Toch haalden Emely, Julie en Nymphe knap zilver. Tiana reeds een paar schitterende races op het einde maar viel nog net naast het podium, net als Stijn. Bij de scholieren domineerden de Belgische dames: niet toevallig gaan ze ook naar het EK! Het leverde een 2e en 3e plaats op voor Ellen en Vicky. De junioren en senioren reeksen vielen dan weer wat tegen: de meeste toppers stuurden hun kat en het niveau was eerder wisselvallig.

De aflossingen werden op de 400m baan in Wolvega gereden. Tiana reed met de scholieren (Ellen en Vicky) naar een zilveren 'zak drop'. Lore en Nymphe deden hetzelfde bij de kadetten, met de hulp van Katrien (Heverlee). Onze jongensploeg was kansloos bij de scholieren heren: Dieter en Stijn werden in eerste instantie zelfs verzocht de piste te verlaten omdat ze er niet echt als scholieren uitzien. Arno kon toch nog voorkomen dat de ploeg gedubbeld werd.

Volgend weekend nog een wedstrijd in Brugge en daarna kunnen we supporteren voor onze EK-gangers.

Foto's zoals gebruikelijk op http://www.flickr.com/photos/gabyskating

 

Gaby

 

10:45 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.