30-05-10

BK marathon

De weersvoorspellingen beloofden niet veel goeds, en het werd inderdaad een zeer wisselvallige dag! Tijdens de opwarming regende het nog maar de kadetten-scholieren meisjes reden op een langzaam opdrogende weg. Nymphe probeerde de scholieren te volgen wat haar uiteindelijk een halve wedtrijd op haar eentje deed rijden, maar ze hield toch vol en werd knap 7e. Vicky moest een gaatje dichtrijden op Stien, maar blijkbaar had ze nog kracht genoeg want ze won daarna nog: prachtig! Ellen eindigde 5e, Hanne 9e. Een bijzonder pluim ook voor Lore die als 1e jaars cadet deze zware wedstrijd aandurfde en uitreed. Bij de jongens  was de weg helemaal droog. In de reeks kadetten/scholieren kon enkel Dieter enige tijd de scholieren, waaronder Kevin en Arno, volgen. Dieter werd dan ook knap 5e, Kevin en Arno kregen zilver en brons. Stijn moest zich tevreden stellen met een 9e plaats.

Ook de junioren/senioren/liefhebbers dames mochten in betrekkelijk goed weer hun wedstrijd afwerken. Voor REKO reed Anke naar het brons. Tot slotte mochten de heren dan van start. Het begin van de wedstrijd was knap (onmiddellijk aanval van Bart Swings en Kwinten Tas), maar na een tijdje begon het te druppelen, dan te regenen en even later te gieten. Een 10-tal heren (waaronder ook de koplopers) gaf er (begrijpelijk) de brui aan, en de resterende renners mochten na nog enkele zeer natte ronden de prijzen verdelen...

Regen

Deze dappere liefhebbers hebben dus wereldkampioen Bart Swings geklopt....

 

20:51 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kampioenenhuldiging

Een heleboel REKO-skaters kregen weer van het gemeentebestuur van Zemst een trofee. Vicky werd zelfs genomineerd voor de jaarlijkste sporttrofee maar greep daar net naast. Tot slot werd ook Arnold herdacht en tot ere-voorzitter van de sportraad benoemd, een verdiende en geäpprecieerde eerbetuiging!

VickyLaureate

20:33 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-05-10

pinkster tweedaagse

Zoals de vorige jaren mocht de wedstrijd in Kessel-Lo en Terbank op prachtig weer rekenen. Op de lange 400m baan is blakke zon soms wat veel van het goede en lijkt de piste wel eindeloos lang. Onze kleinsten mochten gelukkig ook eens 100m sprinten en vooral Lotte bleek daar echt wel talent voor te hebben: een knappe 2e plaats! De traditionele pick-up race bij de pupillen verliep chaotisch omdat dit jaar geen kegeltjes maar wel plastic staafjes werden gebruikt die vrolijk over de baan rolden maar zich niet lieten oppakken. Onze pupillen slaagden er toch in heelhuids en met staaf over de finish te komen. De jongens mochten het dan proberen met staafjes in het gras en dat verliep al wat vlotter. De 'American race', een ploegenkoers in ter plaatse opgestelde ploegen bleek weer een succes. Fantastich hoe de renners tot het uiterste gaan in deze amusementskoers.

Maandag mochten de renners dan de pittige helling in Terbank afdalen. Voor Wouter, Katja en Sofie de eerste keer, maar ze deden dat prima! Deze wedstrijden telden eveneens als PK Vlaams-Brabant op de weg en onze club heeft weer 2 provinciale kampioenen (Julie en Tiana) en een mooie reeks podiumplaatsen (Wouter, Emely, Jens, Lore, Ellen en Vicky).

  wouterlorejens

 

 

 

 

 

 

Na de marathon (met enkel Tom en Bruno van REKO die het aandurfden) werden dan de bekers van het totaal klassement verdeeld. Geen verrassingen: overwinningen voor Julie, Nymphe en Stijn en podiumplaatsen voor Emely en Tiana. Ellen en Vicky kregen opnieuw concurrentie van een herstelde Vera Huys (Heverlee) en moesten dus wat meer moeite doen om op het podium te geraken, het werd een 3e plaats voor Ellen.

Volgende week nog het BK lange afstand (vanaf kadet), en daarna enkele kleinere wedstrijden. De jongeren (tot kadet) zijn zeer welkom op de wedstrijden van de 'Beker Frans Claes' op 5 en 12 juni (en nogmaals in de herfst). Deze wedstrijden duren niet lang (omdat de groten niet meedoen natuurlijk). Bovendien zijn het korte omlopen afgewisseld met hindernisparcourtjes en speciale koersjes (achtervolging): veel variatie dus! Ook de préminiemen zijn welkom. Op 6/6 is er dan de 'Grote Prijs Frans Claes' die tevens ook als PK Antwerpen telt. Allen daarheen!

Gaby (PS: ik zal oefenen op het startfluitje)

 

15:51 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-05-10

Ellen en Vicky naar het EK

Na hun knappe prestaties op het BK en op de voorgaande wedstrijden in 3-pistes, Gross-Gerau en Heerde, werden Ellen en Vicky geselecteerd om deel te nemen aan de Europese kampioenschappen in San Benedetto del Tronto (Italïe) van 28/7 tot 7/8. Samen met Sandrine Tas (Zandvoorde) vormen ze een sterk team en mogen we dan ook mooie resultaten verwachten. Proficiat!

vICKYeLLENsANDRINE

09:52 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-05-10

BK 2010

Het Belgisch kampioenschap mocht rekenen op schitterend weer en verliep dan ook in een zomerse sfeer. De REKO skaters reden nog sterker dan verwacht en lieten af en toe ook knap teamwerk zien. Er werden zoveel medailles gehaald (er zijn er dan ook zeer veel te verdienen op een BK) dat ze hier niet zullen opgesomd worden. Van Nymphe en Julie werd zowat verwacht dat ze de algemene titel naar huis zouden brengen, en ze deden dat dan ook overtuigend door alles te winnen. Ook bij de kadetten jongens was een overwinning van REKO te verwachten. Stijn en Dieter bleken zeer gelijkwaardig met elk 2 gouden plakken, en Stijn als algemeen kampioen. Kevin zorgde, beter dan verwacht, voor een prachtige 4e algemene kampioenstitel. Daarmee staat REKO op kop als je de clubs vergelijkt! De dames gingen dan ook nog eens aan de haal met goud (Anke en Suzanne) en zilver (Vicky en Ellen) in de ploegenkoers. Bovendien waren er nog individuele overwinningen voor Emely, Ellen en Vicky en podiumplaatsen voor Suzanne, Tiana, Wannes en Anke. Toch ook weer een oproep aan (vooral) onze miniemen en pupillen jongens om ook naar de wedstrijden te komen. Niet enkel wie kan winnen maar iedereen is welkom want hoe meer renners, hoe leuker de wedstrijden (en de sfeer naast de wedstrijden). Naast al dat skeeler-succes toch ook een pluim voor onze voorzitter (Walter) en alle medewerkers die op vrij korte tijd de wegwedstrijden in Hombeek georganiseerd kregen.

REKOBK2010nkele

foto's (vooral door Stijn genomen) vind je vanaf morgen op Flickr

22:25 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-05-10

Internationale wedstrijd Fratelli

Een paar Engelse, Nederlandse en Franse renners zorgden voor een internationaal sfeertje op deze verder betrekkelijk kleine wedstrijd. Bij de groten weinig kleppers en eerder tamme wedstrijden. De kleintjes daarentegen vlogen er weer helemaal in. Emely viel in haar laatste wedstrijd en zag zo goud en zilver aan zich voorbijgaan. Julie, Nymphe en Stijn wonnen redelijk vlot. Dieter was bij de puntenkoers van de kadetten de snelste en reed met Arno en Josephine (Brugge) ook een uitzonderlijk goede ploegenkoers (2e), waarbij ze spijtig genoeg wel onze meisjes uit de finale hielden. Julie plaatste zich als pupil met Josse en Stijn  dan weer wel in de finale van de ploegenkoers kadetten-scholieren. Onze miniemen-pupillen ploeg (Imke, Emely en Karolien) legden ook nog beslag op een 3e plaats: al bij al kan REKO wel goed ploegrijden dus!

Zoals altijd tegenwoordig waren er het meeste deelnemers bij de liefhebbers, waaronder ook Bruno van REKO.

Wegens andere taken heb ik zelf geen foto's genomen, maar gelukkig heeft Stijn die taak overgenomen, te zien op:

http://www.flickr.com/photos/gabyskating

FRATELLIblog

 

19:16 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-05-10

skate-off Heerde

Terwijl de kleintjes en liefhebbers hun kansen verdedigden in Evergem, trokken 6 REKO-ers naar Heerde (Nederland). Met uitzondering van Anke (8e sprint) behaalden ze hun beste resultaten op de langere afstanden met een prachtige overwinning voor Vicky, brons voor Ellen en verder nog top-10 plaatsen voor Arno (8e), Kevin(4e), Suzanne(8e) en Wannes(10e): goed bezig!

09:42 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |