25-05-10

pinkster tweedaagse

Zoals de vorige jaren mocht de wedstrijd in Kessel-Lo en Terbank op prachtig weer rekenen. Op de lange 400m baan is blakke zon soms wat veel van het goede en lijkt de piste wel eindeloos lang. Onze kleinsten mochten gelukkig ook eens 100m sprinten en vooral Lotte bleek daar echt wel talent voor te hebben: een knappe 2e plaats! De traditionele pick-up race bij de pupillen verliep chaotisch omdat dit jaar geen kegeltjes maar wel plastic staafjes werden gebruikt die vrolijk over de baan rolden maar zich niet lieten oppakken. Onze pupillen slaagden er toch in heelhuids en met staaf over de finish te komen. De jongens mochten het dan proberen met staafjes in het gras en dat verliep al wat vlotter. De 'American race', een ploegenkoers in ter plaatse opgestelde ploegen bleek weer een succes. Fantastich hoe de renners tot het uiterste gaan in deze amusementskoers.

Maandag mochten de renners dan de pittige helling in Terbank afdalen. Voor Wouter, Katja en Sofie de eerste keer, maar ze deden dat prima! Deze wedstrijden telden eveneens als PK Vlaams-Brabant op de weg en onze club heeft weer 2 provinciale kampioenen (Julie en Tiana) en een mooie reeks podiumplaatsen (Wouter, Emely, Jens, Lore, Ellen en Vicky).

  wouterlorejens

 

 

 

 

 

 

Na de marathon (met enkel Tom en Bruno van REKO die het aandurfden) werden dan de bekers van het totaal klassement verdeeld. Geen verrassingen: overwinningen voor Julie, Nymphe en Stijn en podiumplaatsen voor Emely en Tiana. Ellen en Vicky kregen opnieuw concurrentie van een herstelde Vera Huys (Heverlee) en moesten dus wat meer moeite doen om op het podium te geraken, het werd een 3e plaats voor Ellen.

Volgende week nog het BK lange afstand (vanaf kadet), en daarna enkele kleinere wedstrijden. De jongeren (tot kadet) zijn zeer welkom op de wedstrijden van de 'Beker Frans Claes' op 5 en 12 juni (en nogmaals in de herfst). Deze wedstrijden duren niet lang (omdat de groten niet meedoen natuurlijk). Bovendien zijn het korte omlopen afgewisseld met hindernisparcourtjes en speciale koersjes (achtervolging): veel variatie dus! Ook de préminiemen zijn welkom. Op 6/6 is er dan de 'Grote Prijs Frans Claes' die tevens ook als PK Antwerpen telt. Allen daarheen!

Gaby (PS: ik zal oefenen op het startfluitje)

 

15:51 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.