29-03-10

Open Vaams-Brabants kampioenschap

Zondag 28/3 werd de eerste buitenwedstrijd van het seizoen gereden op onze eigen piste. De opkomst vanuit REKO was behoorlijk, vanuit de verdere clubs iets minder (examens en dreigende wolken speelden daarin zeker een rol). Door reeksen samen te laten rijden werden het echter wel spannende wedstrijden en stond er veel volk aan de start! Enkele renners profiteerden van de kans zich met sterkeren te meten, o.a. Julie zichtbaar genietend van het snelle tempo van de pupillen jongens, Nymphe een fantastische 5km rit met de scholieren meisjes, en Dieter die lang kon aanpikken bij de scholieren/junioren heren op de 4 km. In de einduitslagen weinig verassingen: 1e plaats voor Ellen, Kevin, Julie, Stijn, Nymphe en Anja (bij de liefhebbers dames). Een knappe 2e plaats voor Imke en Merel, en tevens ook voor Arno, Vicky en Dieter en tenslotte mochten ook Eyerus en Emely een 3e prijs in ontvangst nemen.

Aangezien deze wedstrijd tevens de provinciale titels werden uitgedeeld heeft onze club ook weer een aantal provinciale kampioenen. Proficiat Kevin, Ellen, Julie en Tiana!

Aan de renners die naar 3-pisten trekken: veel succes! REKO is het seizoen alvast goed begonnen!

VlB2010

 meer foto's op http://www.flickr.com/photos/gabyskating/

 

10:31 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-03-10

kampioenenhuldiging Mechelen

Een paar van de REKO-skaters wonen toevallig in Mechelen en krijgen daarom, bovenop de huldiging in Zemst, ook nog eens een trofee van de stad Mechelen als ze erin slagen een titel (provinciaal, Vlaams of Belgisch) te behalen. Vorige vrijdag was het weer zover en naar goede gewoonte waren Nymphe, Dieter, Stijn en Hanne uitgenodigd. Ook Emmanuel mocht, als provinciaal kampioen, een trofee in ontvangst nemen. Wie herkent de persoon die achter hen staat? Deze keer dus niet de burgemeester maar wel een bekende van TV!

 kamphuldigingMechelen2010

Deze zondag (28/3) eindelijk weer een echte wedstrijd in de open lucht: allen daarheen!

 

 

10:04 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-03-10

Finale VK indoor 2010

Het waren nog spannende wedstrijden in Tienen, want de titels waren nog niet verdeeld en voor de podiumplaatsen werd ook nog volop gestreden. Eigenlijk hebben alle renners weer knap hun best gedaan en zich kennelijk ook prima geamuseerd. Het tempo van Katja begint aardig toe te nemen bij onze miniemen, en Robin en Sofie gaan er, rekening houdend met hun leeftijd, ook aan een stevig tempo vandoor. Kato behaalde in de grote groep miniemen meisjes knap zilver en Emely brons. Bij de pupillen meisjes mag Julie zich weer een jaar Vlaams kampioen noemen: in de laatste race ging ze voluit en dat bleek ruim voldoende voor de eindoverwinning. Imke reed toch ook sterke wedstrijden en werd als 1e jaars knap 4e. Onze kadetten deden het voortreffelijk met goud voor Tiana (die dit jaar een serieuze tempoversnelling laat zien) en Stijn, en zilver voor Dieter en Nymphe. Hopelijk kunnen ze samen blijven verbeteren. Bij de scholieren was de REKO deelname beperkt, maar onze 2 deelnemers, Ellen en Arno haalden wel allebei een bronzen medaille.

Het meeste respect heb ik eigenlijk voor al die renners die niet op het podium staan, maar wel elke keer paraat staan, enthousiast deelnemen en even hard vechten voor een 5e, 6e of 10e plaats als de anderen voor een medaille. De wedstrijden van de jongere reeksen waren bijzonder spannend omdat er zoveel deelnemers waren, en dat kan natuurlijk alleen als ook diegene die niet verwachten te winnen blijven meedoen. Volhouden dus allemaal, en maak er elke keer een sportief feest van.

De (schaarse) indoortrainingen vallen nu volledig weg, en op 28/3 is er al de eetrste wedstrijd op onze eigen piste. Nu nog wachten op die lente-zon.

 

Gaby

 

 

 

 

 

14:13 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-03-10

manche 3 VK indoor, Heverlee

Deze blog ligt een beetje stil....wie naar alle wedstrijden gaat mag gerust eens een stukje schrijven en doorsturen!

Na knappe prestaties van de REKO'ers op de 2e manche van het VK in Brugge, de internationale indoor in Evergem en een grootschalige verhuisactie naar ons nieuw lokaal op zaterdag werd het tijd dat er nog eens een blogberichtje werd geschreven. Vandaag, maandag 8/3 wordt het nieuwe lokaal in gebruik genomen en dat is te danken aan heel veel en heel bekwame hulp van REKO ouders! Proficiat allemaal! 5 REKO-ers waren net deze zaterdag examen initiator aan't afleggen dus hun afwezigheid was verantwoord (hopelijk zijn we ook allemaal geslaagd).

Deze zondag heb ik dan eindelijk nog eens een wedstrijd gezien en het was echt de moeite. Ik stond weer versteld van de vooruitgang en de strijdlust van onze nieuwelingen (zelfs de pré-miniemen). Daarnaast weerden ook de anciens zich zeer goed, hoewel ze duidelijk minder op gladde vloeren hebben getraind als hun concurrenten. Julie moest deze keer thuisrijdster Nina (pupillen meisjes) voorlaten, maar Tiana haalde het knap van Katrien (kadetten meisjes). Beiden  zijn goed op weg om de Vlaamse titels naar Zemst te krijgen, net als Ellen bij de scholieren. Enkel bij de kadetten jongens is REKO redelijk zeker van de overwinning, aangezien Stijn en Dieter om het goud strijden. Bovendien zijn er echt veel deelnemers in de jongste categoriën, dus een 2e of 3e plaats is daar een echte prestatie (bravo Kato en Emely). Pechvogel van de dag was zeker Karel: in de eerste race kwam de hiel van zijn schoen los...gedaan met racen en trainen tot er nieuwe skates gekocht worden.

Hoewel ik een flink aantal foto's heb genomen heeft de geheugenkaart van mijn fototoestel het begeven...gelukkig zijn er kwaliteitsfoto's van Rick Huys op http://www.flickr.com/photos/7639671@N04/

Volgende week de finale in Tienen...allen daarheen!

Gaby

 

 

10:12 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |