31-01-10

REKO clubfeest

Clubfeest 31/1/2010

rekoafwasHet jaarlijkse REKO clubfeest begon met een heerlijke maaltijd die gevolgd werd door een efficiente afwas zodat al snel aan de Quiz kon begonnen worden.

De quiz was prachtig in mekaar gestoken en werd begeleid door Zeppe en Ziggie. Naast een heleboel moeilijke vragen (hoe heet onze koning? Waar gaan de winterspelen plaatsvinden?) waren er ook veel doe-opdrachten.

rekozeppezeggy

Gelukkig was er ook aan drank gedacht, want sommige opdrachten waren echt vermoeiend en vooral, je kreeg het er warm van! We hebben weer heel wat verborgen talenten van onze leden leren kennen, zo bleken Dieter en Emely de beste Limbo-dansers.

Rekotoog

rekolenig

 

 

 

 

rekowarm

rekotoren

Kortom: een bijzonder geslaagd en heel aktief clubfeest.

 

 

 

 

Er zijn ook nog een hele reeks foto's op mijn flickr site http://www.flickr.com/photos/gabyskating!

Gaby

21:42 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-01-10

Finale Vlaams-Brabants Jeugdcriterium

Zondag 24/1 werd de uitgestelde finale van het Vlaams-Brabants Jeugdcriterium gereden. Voor heel wat renners de laatste kans om nog eens deel te nemen in de reeksen waartoe ze vorig seizoen behoorden. REKO tekende present met een flinke delegatie van vooral jonge renners.

Op een gladde parketvloer had REKO de eindoverwinning in 4 van de 7 reeksen. Proficiat aan Emely, Julie, Nymphe en Stijn (Nymphe was bovendien ook de snelste van de gemengde kadetten reeks). Van die 4 gaat enkel Emely over (naar de miniemen) dus dat ziet er goed uit voor het komende seizoen. Naast deze 'anciens' (ook Emely is al een beetje een vast waarde aan't worden) vielen deze keer toch ook de sterke prestaties van enkele nieuwere renners op waaronder Robin en Wouter bij de preminiemen.  Robin blijft preminiem en zal er samen met een sterke groep meisjes (Merel, Eyerusalem en Sofie) zeker voor mooie wedstrijden zorgen. Verder blijkt Walter over snelle reflexen te beschikken want hij stond in een flits op een plots 'gat' in de wedstrijdvloer: Nymphe heeft haar snelheid van geen vreemde.

Aangezien ik de prijsuitreiking niet meer meemaakte en de einduitslag ergens op een laptop zit durf ik geen uitspraken maken over alle podiumplaatsen van REKO maar het waren er heel wat! Proficiat allemaal en ga zo door!

Zodra ik tijd heb zullen er een paar foto's op de gebruikelijke flickr website staan (http://www.flickr.com/photos/gabyskating/)

Gaby

 

 

 

 

11:24 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-01-10

Eerste manche VK indoor

Een beetje onzeker (wegens erg weinig getraind) stonden de REKO-renners gisteren aan de start in Duffel. Zowieso is de eerste wedstrijd van een nieuw seizoen moeilijk te voorspellen omdat zoveel renners van reeks veranderen. Voor diegene die 2e jaars worden is het dit jaar de kans om zich te laten zien. Kato, Julie, en vooral Tiana (met een schitterende tijdrit) lieten die kans niet voorbijgaan. Diegene die een categorie hoger rijden hebben het dan weer een stukje moeilijker. Bij de eerstejaars dingen Ellen en Stijn toch duidelijk mee voor de eindoverwinning (al is dat voor Stijn niet zo moeilijk aangezien enkel Dieter 2e jaars is). De zaal was erg glibberig (al leek een juiste wielkeuze daar ook zijn invloed op te hebben) en er volgen nog 3 manches, dus er kan nog heel veel gebeuren. Allicht wordt het nog spannend want in de meeste reeksen was er niet echt een dominante renner. Opvallend was toch ook de sterke opkomst van Tienen en Evergem. Hopelijk kan er de komende weken wat meer getraind worden en staat REKO volgende keer nog sterker om de opkomende concurrentie aan te kunnen.

Volgende week volgt de finale van het Vlaams-Brabants jeugdcriterium, de 2e manche van het Vlaams kampioenschap is op 7/2 in Brugge.

Gaby

 

 

10:24 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-01-10

Schaatsen in Leest

Door de aanhoudende vrieskou was het weer eens niet mogelijk op de piste te trainen en dus trok een groepje enthousiaste skaters dibsdag naar de schaatsbaan in Leest. Ik was er niet, maar de ingesuurde foto's (http://www.flickr.com/photos/gabyskating/) laten duidelijk een vrolijke bedoening zien!

Gaby

09:49 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-01-10

sneeuw & ijs

De laatste weken is het wegvallen van de wekelijkse zaaltrainingen een serieus probleem gebleken. In November en december was het aan't regenen of moest iedereen studeren en nu ligt de piste er weliswaar mooi maar totaal onbruikbaar bij.

Gelukkig konden we toch een paar keer binnen trainen in Muizen of Tienen (provinciale training) maar het is zeker niet overdreven om te zeggen dat de REKO renners minder goed zijn voorbereid op de indoor-wedstrijden als gebruikelijk.

Daarom aan alle REKO-renners: laat de moed niet zakken! Binnenkort zal't wel dooien. Doe allemaal mee aan de indoor-wedstrijden (dan sta je toch nog eens op wieltjes) de komende weekends. De resultaten zullen miscchien niet evengoed zijn als vorig jaar, maar we weten allemaal hoe dat komt (onze zaal is in verbouwing en dus de hele winter niet beschikbaar).

Deze woensdag toch nog 1 training indoor en zondag allen naar Duffel voor het eerste deel van het Vlaams kampioenschap.

 

Gaby

 

 

 

11:07 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |