28-09-09

Vosselaar 27 september 2009

 

 

Verslag Beker Frans Claes

27 september 2009

Onder een stralende zon namen we afscheid van het buitenseizoen. Zoals altijd in Vosselaar veel afwisseling, leuke parcours (zelfs over een skateramp) en om te eindigen nog wat 'losse wedstrijdjes' tussen renners uit verschillende reeksen. Af en toe gingen er wel renners tegen de vlakte, want de bochten waren weer erg scherp, maar iedereen reed z'n wedstrijd toch uit.

Naar goede gewoonte was Frans Claes aanwezig om achteraf zijn bekers uit te delen. In Vosselaar wordt niet getreuzeld, dus amper 2 uur later kon iedereen tevreden weer naar huis met een beker of wat welverdiende centen.

Alle uitslagen van Vosselaar...

 

12:51 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-09-09

Internationale wedstrijd 12 - 13 sept 2009 te Zemst en Hombeek

 

 

preminiem

 

REKO organiseerde de laatste internationale wedstrijd van het seizoen, en gelukkig konden we heel wat renners verwelkomen, zelfs een mooie delegatie Indiërs. REKO had natuurlijk het thuisvoordeel, en zeker op de piste is dat wel belangrijk. REKO deed het dan ook schitterend (zie uitslagen). Om de wedstrijden wat spannender te maken werden er premiekoersen gehouden, zodat de renners konden kiezen tussen rijden voor het geld, of voor de premies (of allebei natuurlijk). Inderdaad bleek dat wie voor het geld ging vaak achteraf in de uitslag wat plaatsen kwijtspeelde, met uizondering van Karel, Dieter en Stijn die alles binnenrijfden. Naast die 3 heren bleken ook Julie, Nymphe en Kevin de sterksten in hun reeks. Vicky kon zich na een vermoeiende EK toch nog een 3de plaatsen veroveren bij de schoileren meisjes.
 
Maar onze gevestigde waarden mogen zeker niet op hun lauweren rusten want o.a.  Lien en Tiana kwamen aardig opzetten. Maarten en Kato gaan volgend jaar zeker nog van zich laten horen (als die 'groten' eindelijk pupil worden). Ellen en Arno rijden nu al als scholier en Ellen deed dat weer eens schijnbaar moeiteloos (met een knappe 2e plaats als resultaat). Voor Arno was het wel echt zwaar, aangezien bij de scholieren heren ook juniors en seniors meereden, waaronder Wannes en Sander (hun tempo ligt natuurlijk te hoog voor een kadet). 
 
Voor de liefhebbers telde de wedstrijd op zondag ook als een deel van het BK, en de liefhebbers waren dus bijzonder goed vertegenwoordigd. Hoewel...de mannen zijn wel goed vertegenwoordigd, maar er is zeker nog ruimte voor dames!
 
Over 2 weken sluiten we het buitenseizoen af met het 3e deel van de beker Frrans Claes (in Vosselaar op 27 september) en daarna beginnen we aan de zaalwedstrijden.
 
Foto's IW WED Zemst en Hombeek klik hier.

12:10 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-09-09

Vlaams kampioenschap te Zandvoorde op 6 september

 

ZRCimke lotte

 

Op het VK Zandvoorde zette REKO nog maar eens zijn beste beentje voor. Misschien zijn de renners wat moe, want deze keer slechts 1 winnaar (Dieter), maar wel heel veel 2e en 3e plaatsen. Bij de miniemen jongens deed Yorick zijn uiterste best om 3e te worden, wat net niet lukte. Volgend seizoen zal hij wel van zich laten horen! Verder een knappe prestatie van de pupillen meisjes, Margo en Lore, die regelmatig kop trokken en pas de laatste ronde werden ingehaald door de favorieten. Bij de cadetten reed Dieter weer maar eens mee met de meisjes, en zoals altijd stelde hij zich dienstbaar door kop te trekken, de meisjes tussen te laten enz.: een echte gentleman (die bovendien zeker niet moet onderdoen voor de meisjes)! Ken werd 3e bij de scholieren en reed een heel deel van de wedstrijd mee met de kopgroep. Over de laatste groep, de liefhebbers, kan ik alleen maar zeggen dat ze volgens mij iets te snel en veel te lang rijden (maar dat is omdat ik het zelf nog niet kan natuurlijk). In ieder geval waren we met Alain, Bruno en ikzelf wel goed vertegenwoordigd. Vogende week onze eigen internationale wedstrijd: allen daarheen!

12:29 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-09-09

Maanblusserstrofee

 

ploegbis

Het na-seizoen is begonnen dus de komende weken wordt er weer veel geskate. In Mechelen was REKO aanwezig met het grootste aantal deelnemers en won daarmee de wisselbeker. Naast een nationale wedstrijd telden de koersen ook voor het Antwerps provinciaal kampioenschap (piste en weg) en REKO telt toch een aantal renners uit die provincie. Emmanuel mocht als eerste (op zijn eerste wedstrijd) op het hoogste schavotje en daarna deden ook Stijn, Nymphe, Dieter en Joy hetzelfde. Ook voor de volledige wedstrijd vielen heel wat REKO-ers in de prijzen, eigenlijk teveel om op te noemen. Goud was er voor Julie, Nymphe, Stijn, Dieter en Vicky. Bij de pupillen miesjes was zelfs heel het podium REKO (Julie, Paulien en Lore). Het grappigste moment (volgens mij toch) was de 500m bij de cadetten meisjes die vanop de verkeerde startlijn begon. Na 1 ronde vroeg Hanne dus aan Stien: hoeveel ronden rijden wij eigenlijk? Waarop de koersrechters hun fout inzagen en de koers stillegden: volgende keer op voorhand bedenken hoeveel ronden je moet rijden! De wedstrijd werd afgesloten met enkele aflossingen, en REKO had hier echt veel teams aan de start, die het beste van zichzelf gaven. Een geslaagde wedstrijd dus tot de volgende keer.
 
Gaby 

11:36 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |