27-07-09

Grote Prijs van Vlaanderen

 

ZRCploegenvoostelling1

Nog een nabeschouwing van 3 dagen koersen in Zandvoorde:
 
 
REKO was vrij goed vertegenwoordigd, en de meesten hadden er echt zin. Zandvoorde is toch één van de hoogtepunten van het jaar. De eerste koersen verliepen voor sommigen wat minder goed: enkele renners waren net terug van kamp (Hanne) of vakantie (familie Lauwers), of voelden zich niet 100% (Nymphe). Arno viel redelijk hard en moest afhaken met 2 pijnlijke kniën. In de druk bezette reeksen werd heel wat geduwd en getrokken, maar ook de andere reeksen bleven niet gespaard en dat werkte wel demotiverend (een pluim voor de scheidsrechters die echt wel allert waren met o.a. 2 declasseringen bij de pupillen jongens tot gevolg). Bovendien verloren Stijn en Dieter (en Nymphe gedeeltelijk) hun evenwicht in het geduw, gelukkig zonder teveel erg, maar Stijn nam wel de helft van de Belgische delegatie pupillen jongens mee in zijn val: de rode-kruistent zat eventjes eivol!  De motiverende 'commentator-van-dienst' deed zijn werk uitstekend en zeker voor Stijn was dat een reden om te blijven aanvallen. 
 
Toch zagen we de eerste dag ook al schitterend werk van Ellen (uiteindelijk 2e bij de scholieren dames) en Wannes (uiteindelijk 3e bij de senioren). Imke reed al haar korte afstanden sterk en moet enkel nog aan haar uithouding werken, ze eindigde op een mooie 5e plaats. Niet alleen diegenen die streden voor een podiumplaats waren de moeite om te volgen. We zagen enkele spannende achterhoede-gevechten van Kato en Lotte bij de miniemen meisjes en van Yorick en Edward bij de miniemen jongens.
 
Uiteindelijk kon REKO op de laatste dag nog wat extra uit z'n mouw schudden. Nymphe won op schitterende wijze de afvalling bij de cadetten en Julie deed zowaar hetzelfde bij de pupillen meisjes (en werd daarmee nog 3e in het eindklassement). Ook Karel was weer wat uitgerust (of waren het de nieuwe wielen?) en reed naar een 2e plaats (3e in het eindklassement). Voor de ploegenkoersen had REKO enkel meisjes (door het wegvallen van Arno): Nymphe, Hanne en Ellen moesten het in de reeksen opnemen tegen 2 sterke Duitse teams, en het zou hen gelukt zijn ook als...ze juist geteld hadden. De bedoeling was natuurlijk dat Ellen de laatste 2 ronden nog wat goed kon maken, maar het was Hanne die die klus moest klaren (tegen scholieren dames) en dat lukte natuurlijk niet zo goed.
De zon was het hele weekend ruim aanwezig, en het aantal renners in de hogere reeksen lag aanzienlijk lager dan gewoonlijk (waarschijnlijk door het EK volgende week). Daardoor waren de wedstrijden tijdig afgelopen en kon iedereen moe, gebruind en al-dan-niet tevreden naar huis.
 
En nu allemaal duimen (en supporteren) voor onze EK deelnemers volgende week: Kevin, Vicky, Anke en Wannes!!!
 
 
Gaby

16:29 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.