03-06-09

Heverlee 2de dag

 

In de wijk terbankveld werd weer eens dapper bergop en bergaf gereden door de renners in een koers die meetelde voor de provinciale titels (Vlaams Brabant weg), het 2e deel van de pinkstertweedaagse en voor de groteren (vanaf kadetten) ook nog eens voor de Belgische titels lange afstand.
 
miniemen

De miniemen en pupillen hadden niet teveel last van de warmte, want met 1 en 2 toeren kwamen ze nog snel aan de finish. Voor heel wat REKO-ers hun eerste wegkoers, en voor de renners en de ouders is het dan bang afwachten of ze de helling zonder kleerscheuren afkomen. Dit jaar ging dat bijzonder vlot bij de kleinsten: bravo Lotte, Kato, Emily, Imke en Yorick. Uiteindelijk vulde REKO het hele podium van de provinciale titels bij de pupillen meisjes (Julie, Lore en Lien), en mocht Imke met een 2e plaats provinciaal en een 3e algemeen ook tevreden naar huis. 

pup podiumbisimke podium1bis

Voor de lange afstand (10 km) kadetten/scholieren stond REKO met een hele bende aan de start. Kevin werd uiteindelijk 2e bij de jongens, en Ellen snelde ook naar een zilveren medaille (tegen een heleboel oudere renners: chapeau!). Nymphe en Dieter, de benjamins van de race, slaagden er beiden in 5e te worden met slechts 1 ronde achterstand.
 
Dan nog een knappe 3e plaats voor Anke Vos, en Wannes net-naast het podium als afsluiter. De kleinsten waren dan al naar huis met hun prijzen (een toffe geste van de organisatoren, want wachten is toch wel moeilijk voor de kleinsten).
 
Volgende week is er voor de jongeren de leuke wedstrijd Frans Claes: korte afstanden, leuk parcours, en niet te lang wachten (want de groten doen niet mee): ideaal toch? Zeker voor de nieuwelingen een erg leuke wedstrijd.

 


09:58 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.