17-05-09

Belgische kampioenschappen 2009

 

groep1

Medaillewinnaars: neerzittend Kevin Bailly, Nymphe Keuleers.
                           rechtstaand van links naar reckts: Vicky Jacobs, Anke Vos, Karel Lauwers, Stijn Desmet, Hanne Desmet, Julie Bailly, Paulien Lauwers, Arno Bailly en Dieter Geerarts.

Het BK is weer voorbij en de titels zijn verdeeld. REKO deed het fantastisch met niet minder dan 5 algemene kampioenen. Karel (miniemen jongens), Stijn (pupillen jongens) en Arno (kadetten jongens) deden dat door al hun koersen te winnen. Ook bij Anke (juniores dames) was er weinig twijfel wie sterkste was. Nymphe (kadettenn meisjes) hield er echter de spanning in tot de laatste meter van de laatste koers. Naast de algemene titels nog goud voor Vicky (scholieren meisjes) en Hanne (kadetten meisjes). Verder haalde REKO teveel medailles om op te noemen, maar op de foto zie je al onze podiumgangers.
 
Vooral op de 2e dag moesten de renners de wind trotseren en stonden de ouders verkleumd maar dapper te supporteren. Een fijn wegparcours, dat wel, maar bij het uit de bocht komen zag je het tempo plots vertragen, en de kleinsten gingens zelfs bijna achteruit. Weinig publiek, hopelijk door het weer, hoewel de wedstrijden vaak echt spannend waren. Nu een weekje rust en dan komt de pinkstertweedaagse er al aan.

Gaby.
Alg kampioenen1
Algemene kampioenen 2009 waarvan 5 voor Reko Zemst.

20:21 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-05-09

Internationale wedstrijd te Mechelen 9- 10 mei


Onder een stralende zon werd de tweedaagse van Fratelli gereden. De aanwezigheid van een handvol Engelsen zorgde voor een internationaal sfeertje en de zon deed de rest. Door reeksen samen te voegen stonden er toch steeds een mooi aantal renners aan de meet.

Ellen maakte de overstap naar de scholieren meisjes zodat Nymphe nu heer en meester is bij de cadetten. Zelf heb ik vooral genoten van het REKO-teamwerk op de laatste cadetten-rit (puntenkoers meisjes en jongens samen): Nymphe trok als een kanonskogel een ontsnapping op gang die Hanne en Tiana de eerste punten bezorgde, en Arno controleerde meesterlijk de achterhoede om vervolgens de rest van de rit naar zijn hand te zetten, waarbij Dieter er voor ’t eerst in slaagde Arno te blijven volgen: knap gedaan allemaal!

Uiteindelijk goud voor Karel, Julie, Nymphe, Arno en Stijn, en nog podiumplaatsen voor Lore, Hanne, Vicky en Kevin. Emely, Kato en Imke streden mee in wat de laatste tijd vaak de grootste reeks is: de miniemen meisjes. Als er meer deelnemers zijn is het natuurlijk moeilijker om te winnen, maar dat neemt niet weg dat ze steeds beter meekunnen en dus ook een dikke proficiat verdienen.

startminiemen90509

Gaby.

15:33 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-05-09

Het skeelerweekend van 1 en 3 mei 09


Stijn010509

Tijdens het afgelopen lange weekend werd er geskate op 1 mei in Evergem en op 3 mei in Tienen. Heel wat grotere renners trokken ook naar Nederland (Heerde) voor een internationale wedstrijd daar, dus in Belgïe waren enkel de kleintjes goed vertegenwoordigd. Het aantal miniemen meisjes ligt dit jaar echt aanzienlijk hoger en dat levert spannende wedstrijden op.
Op 1 mei was het weer net iets te goed, zodat half België besloot de kust op te zoeken met urenlange files tot gevolg. De wedstrijd werd een uur uitgesteld maar zelf dat was niet voldoende om alle REKO-renners ter plaatse te krijgen. Volgend jaar dus: allemaal de expresweg verlaten bij de afrit Stekene en de parallelle weg gebruiken! De aanwezigen genoten van de zon en de piste, met een aantal Oost-Vlaamse kampioenstitels voor REKO tot gevolg en nog een heleboel podiumplaatsen.
 
Op 3 mei werd dan het 2e deel van een nationale wedstrijd gereden in Tienen. Het was een pak kouder, maar de regen bleef uit en al bij al was er een mooie opkomst. De pré-miniemen kregen nog eens de kans hun kunnen te laten zien en Emily en Yorick deden dat schitterend. Ook onze nieuwe miniemen en pupilllen (Kato, Imke en Lies) hebben veel vooruitgang gemaakt: volhouden dus! Het leuke aan deze wedstrijd was dat reeksen werden samengevoegd zodat de renners eens andere tegenstanders hebben, en dat levert toch wel extra spanning. Bijvoorbeeld Lore die als enige van de pupîllen meisjes de jongens (met Stijn en Jens) kon volgen. Ellen slaagde er in als eerste over de meet te komen op de 4000m kadetten/scholieren meisjes en jongens samen en is dus duidelijk in topvorm. Volgende week volgt de tweedaagse van Mechelen: dichtbij dus allen daarheen!

Uitslagen op www.rekozemst.be


11:14 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |