04-05-09

Het skeelerweekend van 1 en 3 mei 09


Stijn010509

Tijdens het afgelopen lange weekend werd er geskate op 1 mei in Evergem en op 3 mei in Tienen. Heel wat grotere renners trokken ook naar Nederland (Heerde) voor een internationale wedstrijd daar, dus in Belgïe waren enkel de kleintjes goed vertegenwoordigd. Het aantal miniemen meisjes ligt dit jaar echt aanzienlijk hoger en dat levert spannende wedstrijden op.
Op 1 mei was het weer net iets te goed, zodat half België besloot de kust op te zoeken met urenlange files tot gevolg. De wedstrijd werd een uur uitgesteld maar zelf dat was niet voldoende om alle REKO-renners ter plaatse te krijgen. Volgend jaar dus: allemaal de expresweg verlaten bij de afrit Stekene en de parallelle weg gebruiken! De aanwezigen genoten van de zon en de piste, met een aantal Oost-Vlaamse kampioenstitels voor REKO tot gevolg en nog een heleboel podiumplaatsen.
 
Op 3 mei werd dan het 2e deel van een nationale wedstrijd gereden in Tienen. Het was een pak kouder, maar de regen bleef uit en al bij al was er een mooie opkomst. De pré-miniemen kregen nog eens de kans hun kunnen te laten zien en Emily en Yorick deden dat schitterend. Ook onze nieuwe miniemen en pupilllen (Kato, Imke en Lies) hebben veel vooruitgang gemaakt: volhouden dus! Het leuke aan deze wedstrijd was dat reeksen werden samengevoegd zodat de renners eens andere tegenstanders hebben, en dat levert toch wel extra spanning. Bijvoorbeeld Lore die als enige van de pupîllen meisjes de jongens (met Stijn en Jens) kon volgen. Ellen slaagde er in als eerste over de meet te komen op de 4000m kadetten/scholieren meisjes en jongens samen en is dus duidelijk in topvorm. Volgende week volgt de tweedaagse van Mechelen: dichtbij dus allen daarheen!

Uitslagen op www.rekozemst.be


11:14 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.