14-09-08

Weekend van 13 - 14 september

De dagen worden al wat korter, maar in september wordt nog veel geskeelerd in Vlaanderen. Afgelopen weekend begon met de maneblussertrofee in Mechelen. Het vroege beginuur en de voorspelde regen schrokken gelukkig niet alle renners af. voor de wegkoers 's morgens was de zon zelfs van de partij. Deze koersen telden bovendien nog als provinciaal kampioenschap van Antwerpen, en REKO telt toevallig enkele leden die net nog tot de provincie Antwerpen behoren: Nymphe Keuleers en Dieter Geeraerts werden provinciaal kampioen bij de pupillen, Hanne Desmet bij de kadetten meisjes.
Na de middag werd het natter, maar de koersen werden dapper verdergezet. Omdat er reeksen samen reden, was er toch nog wat animo. Zo was Nymphe duidelijk sterker als de pupillen jongens op de langere afstanden, maar op 200m werd het een jump tussen Dieter en Stijn (die uiteindelijk de winnaar werd).
Zondag was er vollop zon voor de straatkoers in Hombeek, en dus een iets groter deelnemersveld. Bij de pupillen bleek er zoveel volk (14 meisjes en 6 jongens) aan de start dat de meisjes en jongens op 1 ronde zelfs apart moesten rijden. De resultaten lagen over het algemeen in de lijn van de verwachtingen (want voor de uitslag werden de reeksen weer uit mekaar getrokken). Julie Bailly en Florian Van Den Saffele zijn overgegaan naar de pupillen en daar hebben ze wel meer concurentie, maar ze deden dat toch schitterend. Ikzelf heb aan den lijve ondervonden dat de liefhebbers (waaronder REKO'ers Alain Van De Catsye en Anja Decoster) echt snel rijden (nl. netjes 2X zo snel als ikzelf). Hopelijk mogen we de volgende weken ook weer op wat medewerking van de weergoden rekenen en kunnen we het buitenseizoen is schoonheid eindigen. Er zijn nog een aantal racen de komende weken dus allen daarheen! En zeker en vast de 2-daagse van REKO Zemst op 11 en 12 oktober niet vergeten.

pupbis


22:29 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |