26-05-08

Kampioenenviering

Vrijdagavond 23 mei 2008 vond de jaarlijke kampioenenviering plaats van de gemeente in de cafetaria van de sporthal van Eppegem. Zoals ieder jaar veel volk uit verschillende sportdisciplines waaronder Reko met haar kampioenen en medaillewinnaars.

Zoals gebruikelijk werd erook een foto getrokken met daarop van l naar r:
1ste rij: Hanne Desmet, Stijn Desmet, Julie Bailly en Nymphe Keuleers.
2de rij:Kevin Bailly, Vicky Jacobs, Anke vos, Arno Bailly.
3de rij: Suzanne Van Praet, Jasper Corne en Wannes Van Praet.

kampioenenviering 07

 

www.rekozemst.be

16:54 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Belgische Kampioenschappen

 
REKO heeft er een uitstekend weekend opzitten op het Belgisch kampioenschap. Niet minder dan 4 renners mogen zich algemeen kampioen noemen (Julie Bailly, Nymphe Keuleers, Dieter Geeraerts en Anke Vos). Julie, Nymphe en Anke deden dat door al hun koersen te winnen! Dieter Geeraerts en Stijn Desmet domineerden samen de pupillen jongens.

Zaterdag hadden de REKO-renners het voordeel op hun eigen piste te mogen strijden. Niettegenstaande het minder goede weer werden de meeste koersen gereden op een droge piste. Zelfs bij de miniemen waren heel wat renners present en werden het dus mooie wedstrijden. Ellen Van de Catsye en Stijn Desmet maakten kennis met het beton, met flinke schaafwonden als resultaat, maar gelukkig geen ergere gevolgen.

 

Behalve de bovengenoemde winnaars zoals verwacht ook eremetaal voor de broers Kevin en Arno Bailly, Vicky Jacobs, Tiana De Troch, Stijn Desmet, Ellen Van De Catsye, Charlotte Jakus, Wannes en Suzanne Van Praet. Arno, Stijn en Ellen zijn eerstejaars in hun reeksen dus is het een hele prestatie om op het podium te geraken. Bovendien ook brons voor nieuwelingen Carolien Van Relegem en Jens De Prins bij de miniemen.

 

Op zondag grotendeels dezelfde renners op de podia. Toch spijtig dat de nieuwkomers het niet de moeite vonden zover te rijden. Bij de miniemen reeksen van 4 renners en dat is weinig als je de lange lijst miniemen jongens bekijkt die ingeschreven zijn bij de VRB.

 

De ploegenkoers werd bij de vrouwen gewonnen door onze eigen Anke Vos en Suzanne Van Praet, en Wannes Van Praet haalde samen met Sander Corne brons bij de heren in de laatste wedstrijd.

 In totaal eindigde REKO met 20 gouden, 15 zilveren en 14 bronzen medailles (telkens van de 51): een fantastische oogst dus.  
kampioenen08

 

11:50 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-05-08

weekend 10 - 12 mei

Dag 1 waren verschillende Reko renners aanwezig waaronder enkele nieuwe gezichten.

Dag 2 van de wedstrijd in Heverlee was even heet als de eerste. Voor de jongeren was het wel een hele verplaatsing (en lang wachten achteraf) om maar 1 ronde te rijden. Maar de meesten vinden het bergaf rijden zo leuk dat ze toch telkens weer komen. Voor diegene uit Vlaams-Brabant waren er nog provinciale medailles (Julie, Carolien, Kevin, Arno, Ellen, Tiana, Charlotte en Vicky). Het hele klassement over de 2 dagen bracht 4 eerste plaatsen op (Julie, Nymphe, Stijn en Kevin), en nog 2e en 3e plaatsen voor Vicky, Ellen, Arno, Tjana, Charlotte en Carolien (knap voor een nieuweling!). In de marathon geen sterke REKO renners deze keer, zodat het kijken wat saaier was voor de REKO supporters. Onze juniors en seniors waren met de nationale ploeg naar buitenland om er een internationale wedstrijden te betwisten.

Voor de Belgische kampioenschappen volgende week ziet het er nog spannend uit.

 

  

 

10 en 11 mei waren Sander, Wannes en Suzanne met de nationale ploeg naar Pamplona voor de internationale wedstrijd aldaar. Verschillende sterke landen waren aanwezig o.a. Colombiƫ, Frankrijk, Duitsland, Nederland...

 

17:01 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |