26-05-08

Belgische Kampioenschappen

 
REKO heeft er een uitstekend weekend opzitten op het Belgisch kampioenschap. Niet minder dan 4 renners mogen zich algemeen kampioen noemen (Julie Bailly, Nymphe Keuleers, Dieter Geeraerts en Anke Vos). Julie, Nymphe en Anke deden dat door al hun koersen te winnen! Dieter Geeraerts en Stijn Desmet domineerden samen de pupillen jongens.

Zaterdag hadden de REKO-renners het voordeel op hun eigen piste te mogen strijden. Niettegenstaande het minder goede weer werden de meeste koersen gereden op een droge piste. Zelfs bij de miniemen waren heel wat renners present en werden het dus mooie wedstrijden. Ellen Van de Catsye en Stijn Desmet maakten kennis met het beton, met flinke schaafwonden als resultaat, maar gelukkig geen ergere gevolgen.

 

Behalve de bovengenoemde winnaars zoals verwacht ook eremetaal voor de broers Kevin en Arno Bailly, Vicky Jacobs, Tiana De Troch, Stijn Desmet, Ellen Van De Catsye, Charlotte Jakus, Wannes en Suzanne Van Praet. Arno, Stijn en Ellen zijn eerstejaars in hun reeksen dus is het een hele prestatie om op het podium te geraken. Bovendien ook brons voor nieuwelingen Carolien Van Relegem en Jens De Prins bij de miniemen.

 

Op zondag grotendeels dezelfde renners op de podia. Toch spijtig dat de nieuwkomers het niet de moeite vonden zover te rijden. Bij de miniemen reeksen van 4 renners en dat is weinig als je de lange lijst miniemen jongens bekijkt die ingeschreven zijn bij de VRB.

 

De ploegenkoers werd bij de vrouwen gewonnen door onze eigen Anke Vos en Suzanne Van Praet, en Wannes Van Praet haalde samen met Sander Corne brons bij de heren in de laatste wedstrijd.

 In totaal eindigde REKO met 20 gouden, 15 zilveren en 14 bronzen medailles (telkens van de 51): een fantastische oogst dus.  
kampioenen08

 

11:50 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.