26-08-07

Verplaatsing naar Schijndel

Zaterdag 25 augustus vertrokken we met enkele leden naar Schijndel in Nederland. De zon was van de partij en het was Jani haar eerste wedstrijd in het buitenland.

Alle Reko-ers zijn met de podiumplaatsen gaan lopen. DIKKE PROFICIAT aan allen!
 

Uitslagen:


Pupillen3 meisjes
1. Jaspers Jani

 


Juniors meisjes
1. Vos Anke
Pupillen2 meisjes
1. Keuleers Nymphe


 


Junioren Heren
1. Corne Sander

 


Pupillen1 meisjes
1. Jacobs Vicky
2. Van De Catsye Ellen

22:28 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-08-07

WK Cali 07

 

Reko renner Wannes Van Praet vertoeft momenteel op het WK voor juniors te Cali - Colombië. Gedurende de eerste dagen gaan de wedstrijden door op de piste. Hij kwam reeds 2 maal aan de start nl. de 10 km punten/afvallig en de 15 km afvalling. In deze laatste wedstrijd is hij 16de geworden op 45 deelnemers. Hier zien we hem in actie.

Op de laatste dag van de piste worden zoals gebruikelijk de ploegkoersen gereden. Deze avond dan uitkijken wat de Belgische ploeg gaat doen.

14:21 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

2-daagse Tienen

In Tienen vond de laatste internationale koers van het seizoen plaats. Net als vorig jaar was de opkomst niet geweldig. Zaterdag nog iets meer renners, ook omdat die dag telde als provinciaal kampioenschap voor Vlaams-Brabant. Julie, Jani en Lore gingen bij de miniemen meisjes met de 3 eerste plaatsen  lopen. Ellen, Lara en Tiana deden hetzelfde bij de pupillen meisjes. Verder nog Vlaams Brabantse medailles voor Arno, en Vicky.

...  

Over de 2 dagen vielen mij de knappe prestaties van Sander, Julie en Vicky deze keer op. Stijn had aan de pupillen jongens een harde noot, maar was toch altijd ergens vooraan te bespeuren. In de ploegenkoers ging ons eerste team (Vicky-Arno-Ellen) als 2e over de meet. Ze verloren nipt van het team ZRC dat alleen uit cadetten bestond. Team 2 (Nymphe-Stijn-Hanne) geraakten in de finale toch nog op een 4e plaats, maar hadden weer eens moeite om precies te weten wanneer ze mochten aflossen, zodat Stijn op 't einde 3 rondjes reed. Toch zag je aan de aflossingen zelf dat ze al goed geoefend hebben: ze bleven vlak achter de vééél grotere Nederlanders.
 

Uitslagen 2-daagse:

Miniemen meisjes
1. Bailly Julie
4. Jaspers Jani
5. Dendooven Lore

Pupillen jongens
1. Bailly Arno
6. Desmet Stijn

Scholieren meisjes
5. Vos Anke (deelname 1 dag)


Pupillen meisjes
2. Van De Catsye Ellen
3. Keuleers Nymphe
6. Desmet Hanne

Cadetten meisjes
3. Jacobs Vicky
 

Junioren Heren
2. Corne Sander

11:36 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-08-07

3-daagse Zanvoorde

Afgelopen weekend nam een flinke delegatie REKO-ers deel aan de internationale 3-daagse van Zandvoorde. Een aantal toppers (waaronder onze Wannes) waren er niet bij omdat ze reeds vertrokken zijn naar het WK, maar de opkomst was toch heel groot en echt internationaal. Voor de renners dus een extra uitdaging om tussen al dat buitenlands geweld nog op het podium te geraken. De zon was dit jaar ook van de partij en de koersen verliepen bijzonder vlot en georganiseerd. Uiteindelijk konden 6 REKO-ers een podiumplekje veroveren. Paulien werd beloond voor een jaar lang koptrekken bij de miniemen meisjes met een 1e plaats, Julie knap 2e. Bij de jongens moest Stijn één Nederlander laten voorgaan: aangezien hij niet minder aanvallend wil rijden zal hij sneller moeten worden. Arno verdiende zijn zoveelste e plaats en Ellen VdC lijkt een abonnement te hebben op de 2e plaats. Suzanne kon bij de seniors dames ook nog een 3e plaats versieren. Ook vele van de andere renners lieten zich van hun beste kant zien: Vicky sterk 4e in een erg woelige reeks, Nymphe regelmatig op kop, Tiana die zich een weg baant tussen al die grote buitenlandse renners enz. Onze nieuwelingen (Dieter, Lore en Jani) zijn ondertussen al duidelijk geen nieuwelingen meer, want ze rijden grotendeels mee met de groep: proficiat!

En behalve de spannende koersen is er natuurlijk ook de gezellige sfeer in Zandvoorde, de kans om nieuwe skates, pakjes en wielen op de kop te tikken,  heerlijke ijsjes te smullen en bij de vrienden van de andere clubs op bezoek te gaan. Een geslaagd weekend dus! 

15:38 Gepost door Marie Claire Decoster in skeeleren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |