28-08-05

WK met Maaike Polspoel

Een verslagje over Maaike die deelneemt aan de Wereldkampioenschappen te Suzhou (China)

Nu de piste kampioenschappen gedaan zijn en dinsdag de weg begint kunnen we terugblikken op haar prachtige prestatie aldaar. De eerste wedstrijd was de 15 km afvalling waar ze 15de geworden is. In de wedstrijd over 1000 m geraakte ze  tot in de halve finale waar ze 5de werd, maar gezien haar reeks trager was kon ze zich niet plaatsen voor de finale. Ze kwam daarmee in de totale stand op een zeer verdienstelijke 10de plaats. De laatste wedstrijd die door Maaike verreden werd op de piste was de 10 km punten/afvalling. Uiteindelijk werd ze 9de na een beresterke wedstrijd.

Davy, trainer nationale ploeg, schreef: "Wat we hier zeker niet mogen vergeten is het titanenwerk dat Maaike in deze wedstrijd verzet heeft, ze heeft Nele perfect beschermd en afgeschermd van eventuele tegenslagen. Proficiat Maaike met je zo in te zetten en ermee voor te zorgen dat Nele vice wereldkampioene geworden is!"

Vandaag zit het er dus op voor de al  Belgen. De extra rustdag, door geen deelname ploegenkoers, gaan ze goed gebruiken om de weg te verkennen. Morgen de echte rustdag waar ze op de weg gaan trainen.

13:41 Gepost door Marie Claire Decoster | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-08-05

Sportweek 16-19 augustus 2005

De afgelopen week hebben we naar jaarlijkse gewoonte de tweede zomervakantiesportweek gehouden op de piste. Deze keer hadden we meer chance met het weer: dinsdag goed maar bewolkt, woensdag en donderdag zeer zonnig en warm (misschien wel iets TE warm) en dan vrijdag tja... er moet toch steeds één slechte dag bijhoren.Als club zijn we uiteraard altijd zeer blij met de talrijke opkomst. Er waren dit keer 53 kinderen ingeschreven waarvan er 52 effectief gekomen zijn. Dat zijn al grote getallen. Onze ervaren lesgevers waren met 6 om alles in goede banen te leiden. Zo zitten de kinderen ongeveer per 10 (afhankelijk van niveau) in groep en kan een lesgever zich heel de week met deze groep bezighouden en toeleven en werken naar de brevetjes.Zo waren er ook nu weer een paar kindjes die het elementair en het hoger VRB-rolschaatsbrevet gehaald hebben, de anderen kregen eveneens een aandenken aan deze week met een persoonlijk brevetje waarop staat wat men al kan en waar er nog op geoefend moet worden.Het was een fijne week!

21:46 Gepost door Marie Claire Decoster | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-08-05

Verslagje Zandvoorde 2005

Zoals jullie reeds konden lezen zijn we dit weekend met een aantal renners naar Zandvoorde (bij Oostende) getrokken. Niet minder dan 11 renners namen deel, waarvan er eentje haar eerste echte wedstrijden reed, namelijk Julie. Ze heeft haar mannetje goed gestaan bij de miniemen meisjes, ze was NIET laatste! En dat voor een eerste keer...
Uiteraard had ze veel tegenstand zoals onze eigen Ellen Vdc. Zij had haar handen vol met een Nederlandse en een Italiaanse. Na drie dagen behaalde ze een 3e plaats in het eindklassement, wat zeer goed is op deze koers van hoog niveau! Ook Nymphe heeft zeer goed haar best gedaan, maar moet af en toe iets gemotiveerder zijn, want ze kan het best, als ze maar wil!
Bij de miniemen jongens stond Arno aan de start. Die moest voor een keer nog eens koersen, want na het monopolie op de 1e plaats op de doorsnee Belgische koersen eindigde hij nu als 2e in totaal, na een Nederlander en voor een Italiaan.
Vicky reed bij de pupillen meisjes, Kevin bij de jongens en hebben beide mooie wedstrijden verreden. Ze hadden de pech om bij de eerste wedstrijd op de laatste of voorlaatste rij te moeten starten (de plaats wordt dan volgens loting bepaald) waardoor ze in die koers steeds veel plaatsen moesten goedmaken, wat wel wat krachten kostte.
Geen kadetten meisjes of jongens, ook geen scholieren meisjes. Bij de scholieren jongens of moet ik al heren zeggen, reed Wannes voor het Belgisch Nationaal Team en reed zeer, zeer goed voor de ploeg. Hij moest jammer genoeg wel veel werk alleen opknappen zodat de eindsprint er vaak net iets te veel aan was. Toch heeft hij nog een mooie plaats in de eindrangschikking, al weet ik niet meer precies hoeveelste hij was.
Bij de juniors gingen onze speedy Suzzy en Audrey de naam van onze club verdedigen, al reed Suzanne dan wel voor de Nationale ploeg. Ook zij hebben puik werk geleverd, maar wat jammer, wat jammer... Suzzy viel en ja nu heeft ze wel een paar (veel) schaafwonden aan handen, ellebogen, benen, heupen... Maar vandaag kon ze toch al weer shaken :) Ze heeft wel niet meer meegereden. Wisten jullie trouwens dat de Italianen haar "de kleerkast" noemen? Dat zal jullie wel niks verbazen als je die fijne poppemiekes naast haar ziet staan, hehe.
Dan waren er nog Kathy en Hanneke die zoals gewoonlijk het beste van zichzelf geven, maar niet voor niets de schildpadjes worden genoemd. Maar er moet iemand de laatste zijn en daarmee waren er gelijk ook 2 trainsters / kinesisten-in-spé mee!
Zo dat was het weer, tot de volgende keer! (=volgend weekend in Tienen op de piste met hopelijk beter weer!)


22:35 Gepost door Marie Claire Decoster | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-08-05

Huldiging deelnemers EK

Woensdagavond werd er bij Reko gevierd, niet minder dan vier Reko leden werden in de bloemetjes gezet naar aanleidig van hun behaalde resultaten op de Europese kampioenschappen.
Voor Jasper Corne werd het zijn eerste EK bij de seniors (+18 jarigen). Hij reed daar in dienste van de ploeg en kon zich regelmatig plaatsen rond de twintigste plaats.
Maaike Polspoel het paradepaardje van de club wist op het EK voor juniors (16 - 17 jarigen)niet minder dan twee titels te behalen met de ploeg. Ze mag zich Eurpees Kampioen noemen op de beide ploegkoers op de piste en weg.Daar en boven behaalde zij een zilveren medaille op de 10 km puntenkoers weg en kapte tevens een bronzen medaille op de 42 km marathon.
Suzanne Van Praet wist samen met de ploeg de titel van Europees kampioen te behalen op de 10 km ploegkoers weg.
Onze benjamin Wannes Van Praet die voor de eerste keer geselectioneerd werd voor deelname aan de Europese kampioenschappen cadetten (14 - 15 jarigen) keerde naar huis met een bronzen medaille op de 5 km ploegkoers piste.
00:17 Gepost door Marie Claire Decoster | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-08-05

Hier zijn we opnieuw

Na een jaar van stilte willen we de draad terug opnemen.We zullen jullie terug het nieuws van de club meedelen.
23:22 Gepost door Marie Claire Decoster | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |