28-08-05

WK met Maaike Polspoel

Een verslagje over Maaike die deelneemt aan de Wereldkampioenschappen te Suzhou (China)

Nu de piste kampioenschappen gedaan zijn en dinsdag de weg begint kunnen we terugblikken op haar prachtige prestatie aldaar. De eerste wedstrijd was de 15 km afvalling waar ze 15de geworden is. In de wedstrijd over 1000 m geraakte ze  tot in de halve finale waar ze 5de werd, maar gezien haar reeks trager was kon ze zich niet plaatsen voor de finale. Ze kwam daarmee in de totale stand op een zeer verdienstelijke 10de plaats. De laatste wedstrijd die door Maaike verreden werd op de piste was de 10 km punten/afvalling. Uiteindelijk werd ze 9de na een beresterke wedstrijd.

Davy, trainer nationale ploeg, schreef: "Wat we hier zeker niet mogen vergeten is het titanenwerk dat Maaike in deze wedstrijd verzet heeft, ze heeft Nele perfect beschermd en afgeschermd van eventuele tegenslagen. Proficiat Maaike met je zo in te zetten en ermee voor te zorgen dat Nele vice wereldkampioene geworden is!"

Vandaag zit het er dus op voor de al  Belgen. De extra rustdag, door geen deelname ploegenkoers, gaan ze goed gebruiken om de weg te verkennen. Morgen de echte rustdag waar ze op de weg gaan trainen.

13:41 Gepost door Marie Claire Decoster | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.