14-08-05

Verslagje Zandvoorde 2005

Zoals jullie reeds konden lezen zijn we dit weekend met een aantal renners naar Zandvoorde (bij Oostende) getrokken. Niet minder dan 11 renners namen deel, waarvan er eentje haar eerste echte wedstrijden reed, namelijk Julie. Ze heeft haar mannetje goed gestaan bij de miniemen meisjes, ze was NIET laatste! En dat voor een eerste keer...
Uiteraard had ze veel tegenstand zoals onze eigen Ellen Vdc. Zij had haar handen vol met een Nederlandse en een Italiaanse. Na drie dagen behaalde ze een 3e plaats in het eindklassement, wat zeer goed is op deze koers van hoog niveau! Ook Nymphe heeft zeer goed haar best gedaan, maar moet af en toe iets gemotiveerder zijn, want ze kan het best, als ze maar wil!
Bij de miniemen jongens stond Arno aan de start. Die moest voor een keer nog eens koersen, want na het monopolie op de 1e plaats op de doorsnee Belgische koersen eindigde hij nu als 2e in totaal, na een Nederlander en voor een Italiaan.
Vicky reed bij de pupillen meisjes, Kevin bij de jongens en hebben beide mooie wedstrijden verreden. Ze hadden de pech om bij de eerste wedstrijd op de laatste of voorlaatste rij te moeten starten (de plaats wordt dan volgens loting bepaald) waardoor ze in die koers steeds veel plaatsen moesten goedmaken, wat wel wat krachten kostte.
Geen kadetten meisjes of jongens, ook geen scholieren meisjes. Bij de scholieren jongens of moet ik al heren zeggen, reed Wannes voor het Belgisch Nationaal Team en reed zeer, zeer goed voor de ploeg. Hij moest jammer genoeg wel veel werk alleen opknappen zodat de eindsprint er vaak net iets te veel aan was. Toch heeft hij nog een mooie plaats in de eindrangschikking, al weet ik niet meer precies hoeveelste hij was.
Bij de juniors gingen onze speedy Suzzy en Audrey de naam van onze club verdedigen, al reed Suzanne dan wel voor de Nationale ploeg. Ook zij hebben puik werk geleverd, maar wat jammer, wat jammer... Suzzy viel en ja nu heeft ze wel een paar (veel) schaafwonden aan handen, ellebogen, benen, heupen... Maar vandaag kon ze toch al weer shaken :) Ze heeft wel niet meer meegereden. Wisten jullie trouwens dat de Italianen haar "de kleerkast" noemen? Dat zal jullie wel niks verbazen als je die fijne poppemiekes naast haar ziet staan, hehe.
Dan waren er nog Kathy en Hanneke die zoals gewoonlijk het beste van zichzelf geven, maar niet voor niets de schildpadjes worden genoemd. Maar er moet iemand de laatste zijn en daarmee waren er gelijk ook 2 trainsters / kinesisten-in-spé mee!
Zo dat was het weer, tot de volgende keer! (=volgend weekend in Tienen op de piste met hopelijk beter weer!)


22:35 Gepost door Marie Claire Decoster | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.